VIDEO Revoluția automobilelor: Prima mașină electrică din lume care străbate 1.000 de kilometri fără încărcare

20 Mai 2023, 07:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Mai 2023, 07:14 // Actual //  Lupu Eduard

Piața mașinilor electrice a crescut exponențial în toată lumea, iar vânzările au depășit 10 milioane de astfel de autoturisme în anul 2022, reprezentând un procent de 14% din totalul mondial. Acum, se anunță o adevărată revoluție a vehiculelor mașinilor electrice, prin lansarea în această vară a primei mașini electrice capabilă să parcurgă 1.000 de kilometri, cu o singură încărcare a bateriei sale.

Această mașină electrică va fi produsă de Nio în 2023, un producător de vehicule din Shanghai, potrivit MSN.

Mașina va fi dotată cu o baterie cu stare solidă, cu o capacitate de 150kW și ea va fi furnizată de partenerul WeLion. Nio anunțase introducerea acestui nou tip de baterie încă din 2021 și se pare că ar putea fi disponibilă foarte curând.

Raportul depus la Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației nu specifică numele celor trei modele pe care Nio intenționează să folosească bateria cu semiconductor, dar se presupune că vor fi sedanul ET7, viitorul ES6 și EC7 SUV-coupe.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca această tehnologie să fie folosită pentru mașinile mai vechi sau pentru hatchback-ul ET5, care dorește să mențină un preț de listă mai mic.

Toate bateriile din mașinile Nio sunt interschimbabile și ușor de înlocuit prin rețeaua de stații de schimb de baterii. Utilizatorii puteau apoi să adopte bateria cu semiconductor pe orice model de pe drum, pur și simplu abonându-se la serviciu.

Această caracteristică face din Nio o opțiune atractivă pentru cei care doresc să folosească mașini electrice fără a-și face griji cu privire la autonomie și durata de viață a bateriei.
Bateriile cu stare solidă reprezintă un pas major înainte în industria vehiculelor electrice. Oferă o energie specifică mai mare decât bateriile litiu-ion, o autonomie mai lungă și un timp de încărcare mai rapid. De asemenea, sunt mai sigure și mai puțin predispuse la probleme de supraîncălzire, deoarece nu conțin lichide inflamabile.
Nio colaborează cu WeLion de mulți ani, chiar înainte de a lansa prima sa mașină pe piață. Acest parteneriat a dus la producerea de baterii din ce în ce mai eficiente.

Producătorul chinez pare așadar intenționat să țină pasul cu cea mai recentă tehnologie în domeniul vehiculelor electrice și să ofere clienților săi produse din ce în ce mai bune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău