VIDEO Sportivi europeni și mondiali: Campionatul european de haltere din Moldova – o competiție organizată impecabil

07 Iul. 2023, 16:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Romaniuc Victoria
07 Iul. 2023, 16:20 // Oameni şi Idei //  Romaniuc Victoria

Organizare impecabilă, infrastructură performantă, atenție la detalii și suport total din partea autorităților. Acestea sunt impresiile înalților oficiali ai sportului european și mondial despre Campionatul european de haltere, organizat în premieră în Republica Moldova.

„Am participat la două Jocuri Olimpice, circa 20 de Campionate Mondiale și 25 de Campionate Europene, dar din punctul meu de vedere pot spune că pentru prima dată sunt foarte calm, fără griji pentru vreo problemă. Țin să mulțumesc Federației de Haltere din Republica Moldova, comitetul local de organizare și Guvernului Republicii Moldova, în special Ministerului Educației și Cercetării, care au oferit tot suportul pentru acest eveniment. Fără suportul autorităților nu am fi fost în stare să organizăm competiția”, a subliniat secretarul general al Federației Europene de Haltere, Milan Mihajlovic.

Iar președintele Federației Mondiale de Haltere este convins că debutul cu succes la europene oferă țării noastre și dreptul de a găzdui și campionatul mondial.

„Sunt fericit să fiu prezent la Campionatul European de Tineret din Moldova. E un eveniment foarte important! Mi-aș dori ca pe viitor Moldova să organizeze un Campionat Mondial de tineret! Sunt fericit să văd nivelul la care a fost pregătit această competiției. La acest nivel, Moldova poate organiza un Campionat Mondial”, a menționat președintele Federației Mondiale de Haltere, Mohamed Hassan Jaloud.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La rândul său, șeful Federației de Haltere din Republica Moldova susține că organizarea competiției nu ar fi fost posibilă fără aportul autorităților.

„Suportul care ne-a fost acordat de către Ministerul Educației și Cercetării este de 5 milioane de lei. Ne-au dat chiar mai mult decât am cerut. Fără acest ajutor, cu siguranță, nu ar fi fost posibil. Ministerul ne-a acordat această încredere de la bun început și ne-a împins”, a conchis Antonio Conflitti.

Campionatul European de Haltere, destinat tinerilor, are loc în perioada 1-10 iulie la Arena Chișinău. Competiția a adunat aproximativ 400 de sportivi din 38 de state, iar țara noastră este reprezentată de 32 de halterofili.

„Este o mândrie că recorduri europene se stabilesc la competiții internaționale de așa rang, organizate chiar în țara naostră și este o mândrie că autoritățile noastre au reușit să organizeze impecabil un campionat de asemenea anvergură”, a conchis președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Bugetul pentru organizarea Campionatului European de Haltere este de 10 milioane de lei. Evenimentul va dura până luni, 10 iulie, iar intrarea pe tot parcursul competiției este liberă.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău