VIDEO Top cinci destinații din Europa care concurează cu cele mai exotice locuri din lume

23 Mai 2023, 05:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2023, 05:03 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanța perfectă înseamnă, pentru mulți turiști, palmieri, plaje cu nisip fin și alb și ape azurii. Astfel de locuri exotice se găsesc și în Europa, nu doar la celălalt capăt al lumii.
O vacanță în locuri exotice, cum ar fi Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană poate fi extrem de costisitoare și de obositoare. Însă pe continentul european sunt mai mult locuri cu peisaje asemănătoare.

Azore, Portugalia

Insulele Azore din Portugalia sunt ideale pentru turiștii care caută exotic în condiții europene.

Cel mai bun moment pentru a vizita Azore este din aprilie până în septembrie.

Arhipelagul Azore se află foarte aproape de coasta de vest a Portugaliei. Alcătuit din nouă insule spectaculoase, acesta este considerat ca una dintre cele mai ascunse bijuterii ale Europei.

Aceasta este o destinație fantastică pentru românii cărora nu le plac zborurile lungi și care caută o zonă tropicală. Insulele sunt pline de izvoare fierbinți cu bule, de plantații de ceai aromate și de mirosul inconfundabil al ananasului.

Aventurierii, în special, vor savura multitudinea de activități la care pot lua parte. Printre activități se numără caiac-canoe, observarea balenelor și drumeții.

Coasta Dalmată, Croația

Coasta Dalmată din croația este locul ideal pentru iubitorii de plajă și soare.

Apele imaculate ale Mării Adriatice se îmbină perfect cu uimitoarea coastă dalmată de-a lungul întregului vest al Croației, o destinație în plină ascensiune care a cunoscut un aflux masiv de turiști în ultimii ani.

Aici sunt zone care se aseamănă cu Caraibe, împânzite de palmieri tropicali. Pe lângă orașul Split, plin de istorie, și Brac, unde se află una dintre cele mai faimoase plaje de pe insulă. Este una dintre cele mai exotice destinații de vacanță.

Croația oferă, de asemenea, o locație geografică strategică față de Europa continentală, ceea ce face ca o călătorie rapidă spre casă să fie la doar un zbor scurt.

Jerez de la Frontera, Spania

Jerez de la Frontera este un municipiu în provincia Cadiz, Andaluzia, Spania.
Cel mai bun moment pentru a vizita: din martie până în septembrie.

În vacanța din Jerez de la Frontera turiștii vor vedea mai întâi clădiri vopsite în alb, iar peisajul pare desprins dintr-o altă lume.
Orașul vibrant și frumos este renumit dansuri flamenco și spectacole cu cai.
Orașul este o atracție și pentru iubitorii de vinuri datorită multitudinii sale de podgorii. Iubitorii de istorie, pe de altă parte, cu siguranță nu vor fi dezamăgiți. Jerez găzduiește un oraș vechi pitoresc, caracterizat de arhitectura specifică.

Malta

Malta este destinația perfectă pentru turiștii care caută o vacanță mediteraneană.
Se poate vizita din aprilie până în octombrie, pentru a prinde vreme bună de plajă.

Însorita Malta are un peisaj exotic deosebit, chiar dacă nu e foarte mare.
Una dintre cele cinci insule care alcătuiesc arhipelagul maltez este din ce în ce mai populară, se bucură de o mare popularitate în rândul celor care vor să experimenteze câte puțin din toate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Coasta Maltei este plină de plaje cu pietriș și nisip, fiecare mai spectaculoasă decât cealaltă. Nici bucătărianonei nu este de neglijat, iar localnicii sunt extrem de sociabili.

De vizitat este și Gozo, „insula soră” a Maltei, care oferă o mulțime de trasee de drumeție aventuroase și golfulețe ascunse.
Căutate de mulți pentru clima plăcută pe tot parcursul anului și pentru stilul de viață relaxat, insulele reprezintă o locație ideală pentru turiștii care preferă viața insulară.

Mykonos, Grecia

Mykonos este considerată una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei.

Puține destinații pot părea atât de idilice ca Mykonos, în Grecia, renumită pentru arhitectura sa deosebită, clădiri albe, flori și pentru străzile fermecătoare din marmură.
Plajele sunt imaculate, air apeele azurii.
Străzile sunt pline de magazine, chiar pe malul mării, dar sunt și multe biserici. Mykonos este apreciată și pentru viața de noapte.

Cunoscută drept „insula vânturilor”, există de toate, de la windsurfing, la parapantă și scufundări.

 

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău