VIDEO Top cinci destinații din Europa care concurează cu cele mai exotice locuri din lume

23 Mai 2023, 05:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2023, 05:03 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanța perfectă înseamnă, pentru mulți turiști, palmieri, plaje cu nisip fin și alb și ape azurii. Astfel de locuri exotice se găsesc și în Europa, nu doar la celălalt capăt al lumii.
O vacanță în locuri exotice, cum ar fi Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană poate fi extrem de costisitoare și de obositoare. Însă pe continentul european sunt mai mult locuri cu peisaje asemănătoare.

Azore, Portugalia

Insulele Azore din Portugalia sunt ideale pentru turiștii care caută exotic în condiții europene.

Cel mai bun moment pentru a vizita Azore este din aprilie până în septembrie.

Arhipelagul Azore se află foarte aproape de coasta de vest a Portugaliei. Alcătuit din nouă insule spectaculoase, acesta este considerat ca una dintre cele mai ascunse bijuterii ale Europei.

Aceasta este o destinație fantastică pentru românii cărora nu le plac zborurile lungi și care caută o zonă tropicală. Insulele sunt pline de izvoare fierbinți cu bule, de plantații de ceai aromate și de mirosul inconfundabil al ananasului.

Aventurierii, în special, vor savura multitudinea de activități la care pot lua parte. Printre activități se numără caiac-canoe, observarea balenelor și drumeții.

Coasta Dalmată, Croația

Coasta Dalmată din croația este locul ideal pentru iubitorii de plajă și soare.

Apele imaculate ale Mării Adriatice se îmbină perfect cu uimitoarea coastă dalmată de-a lungul întregului vest al Croației, o destinație în plină ascensiune care a cunoscut un aflux masiv de turiști în ultimii ani.

Aici sunt zone care se aseamănă cu Caraibe, împânzite de palmieri tropicali. Pe lângă orașul Split, plin de istorie, și Brac, unde se află una dintre cele mai faimoase plaje de pe insulă. Este una dintre cele mai exotice destinații de vacanță.

Croația oferă, de asemenea, o locație geografică strategică față de Europa continentală, ceea ce face ca o călătorie rapidă spre casă să fie la doar un zbor scurt.

Jerez de la Frontera, Spania

Jerez de la Frontera este un municipiu în provincia Cadiz, Andaluzia, Spania.
Cel mai bun moment pentru a vizita: din martie până în septembrie.

În vacanța din Jerez de la Frontera turiștii vor vedea mai întâi clădiri vopsite în alb, iar peisajul pare desprins dintr-o altă lume.
Orașul vibrant și frumos este renumit dansuri flamenco și spectacole cu cai.
Orașul este o atracție și pentru iubitorii de vinuri datorită multitudinii sale de podgorii. Iubitorii de istorie, pe de altă parte, cu siguranță nu vor fi dezamăgiți. Jerez găzduiește un oraș vechi pitoresc, caracterizat de arhitectura specifică.

Malta

Malta este destinația perfectă pentru turiștii care caută o vacanță mediteraneană.
Se poate vizita din aprilie până în octombrie, pentru a prinde vreme bună de plajă.

Însorita Malta are un peisaj exotic deosebit, chiar dacă nu e foarte mare.
Una dintre cele cinci insule care alcătuiesc arhipelagul maltez este din ce în ce mai populară, se bucură de o mare popularitate în rândul celor care vor să experimenteze câte puțin din toate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Coasta Maltei este plină de plaje cu pietriș și nisip, fiecare mai spectaculoasă decât cealaltă. Nici bucătărianonei nu este de neglijat, iar localnicii sunt extrem de sociabili.

De vizitat este și Gozo, „insula soră” a Maltei, care oferă o mulțime de trasee de drumeție aventuroase și golfulețe ascunse.
Căutate de mulți pentru clima plăcută pe tot parcursul anului și pentru stilul de viață relaxat, insulele reprezintă o locație ideală pentru turiștii care preferă viața insulară.

Mykonos, Grecia

Mykonos este considerată una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei.

Puține destinații pot părea atât de idilice ca Mykonos, în Grecia, renumită pentru arhitectura sa deosebită, clădiri albe, flori și pentru străzile fermecătoare din marmură.
Plajele sunt imaculate, air apeele azurii.
Străzile sunt pline de magazine, chiar pe malul mării, dar sunt și multe biserici. Mykonos este apreciată și pentru viața de noapte.

Cunoscută drept „insula vânturilor”, există de toate, de la windsurfing, la parapantă și scufundări.

 

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău