Vladimir Putin are un nou plan. Cum vrea să îngenuncheze Ucraina

10 Dec. 2022, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2022, 04:45 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin are un nou plan în ceea ce privește războiul din Ucraina. După ce armata rusă a suferit mai multe înfrângeri pe front, liderul de la Kremlin are acum o nouă strategie.

Vladimir Putin a declarat că ia în calcul rotația militarilor pe frontul din Ucraina. Liderul de la Kremlin a recunoscut că a discutat această problemă cu reprezentanții Ministerului Apărării și ai Statului Major General. Armata rusă a suferit în ultima perioadă mai multe înfrângeri pe frontul din Ucraina și a fost nevoită să se retragă din mai multe regiuni.

Mutare disperată

Președintele rus spune că nu a luat însă o hotărâre clară în acest sens. Vladimir Putin anunțase recent că din totalul celor 300.000 de ruși vizați de mobilizarea parțială, 150.000 se află deja în zona de conflict, iar restul de 150.000 se află în centrele de instruire.

„Oricât ar fi de ciudat, am discutat și despre acest lucru. Va fi necesar să se analizeze această propunere în funcție de situație, de evoluția evenimentelor. Poate că unele formațiuni din zona operațiunii militare speciale vor fi schimbate cu altele. Totuși, toți vor avea statutul de participanți la acțiunile de luptă”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Rador.

Acuzațiile soldaților

Liderul de la Kremlin a recunoscut pentru prima dată și că au existat probleme în ceea ce privește aprovizionarea soldaților trimiși să lupte pe frontul din Ucraina.

Soldații se plâng de luni de zile de condițiile în care sunt trimiși la război. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri în care militarii spun nu au apă sau mâncare, că nu au primit haine și că o parte din armament este depășit sau are defecțiuni, relatează Reuters.

Militarii acuză și faptul că nu au fost instruiți și că sunt folosiți pur și simplu ca și carne de tun. Mulți dintre ei nu au primit nici banii promiși la încorporare.

Familiile soldaților spun și că aceștia sunt acuzați de dezertare și sechestrați dacă refuză să lupte, deși nu sunt echipați corespunzător. Canalul de Telegram Astra a anunțat că 300 de soldați ruși sunt ţinuţi într-un subsol din orașul Zaitseve din regiunea Lugansk după ce au refuzat să se mai întoarcă pe front.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău