Vladimir Putin, lovit în moalele capului. Furia liderului de la Kremlin este la apogeu

20 Apr. 2022, 21:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2022, 21:27 // Actual //  Lupu Eduard

Canada a anunţat, marţi, că va impune sancţiuni asupra a 14 cetăţeni ruşi, inclusiv asupra celor două fiice adulte ale preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, relatează Reuters.

La începutul acestei luni, Statele Unite şi Marea Britanie au aplicat sancţiuni care le vizează pe fiicele adulte ale preşedintelui Putin, Katerina Tikhonova şi Maria Voronţova. Se bănuiește că acestea  ar ascunde averea uriașă a liderului rus.

Decizie dură a SUA

Statele Unite ale Americii au anunțat că iau în calcul aplicarea de sancțiuni copiilor adulți ai lui Vladimir Putin. Două fiice ale președintelui rus ar putea primi pedepse pentru acțiunile tatălui lor din Ucraina. Este vorba despre Maria şi Ekaterina, născute în 1985 şi 1986. Acestea provin din prima căsătorie a liderului de la Kremlin.

Informațiile au fost lansate în presa străină de către un oficial occidental, familiarizat cu planurile în ceea ce privește viitoarele sancțiuni. Oficialul de la Casa Albă a anunțat că cea mai nouă tranșă de sancțiuni va fi aplicată împreună cu aliații europeni.

Cu ce se ocupă fiicele lui Putin

Potrivit informațiilor oferite de revista Forbes, Maria Putina ar fi co-proprietara companiei Nomeko, implicată în construcția unui centru oncologic dintr-o suburbie a Sankt-Petersburgului. Cea de-a doua fiică a liderului de la Kremlin, Katerina Tihonova, conduce un Institut pentru studierea inteligenței artificiale la Universitatea de Stat din Moscova.

Maria Vorontsova este cea mai mare fiică a lui Vladimir Putin. Aceasta are în prezent 36 de ani și are o carieră interesantă ca om de știință în domeniul endocrinologiei. Chiar dacă este fiica unui celebru președinte, tatăl ei a decis să o țină departe de spațiul public și să îi păstreze identitatea secretă, la fel ca și în cazul celorlalți membri ai familiei.

Pentru a le menține în siguranță, atât Maria cât și sora sa mai mică, Katerina, și-au petrecut prima parte a vieții în Germania. Acestea nu au locuit cu părinții lor, ci au fost sub supravegherea lui Stasi Matthias Warnig, o cunoștință a liderului de la Kremlin.

Există surse care susțin că Maria și sora ei au fost nevoite să meargă la școală sub identități false.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău