Volodimir Zelenski, mai hotărât ca niciodată! ”Noi câştigăm!” Vrea să-l facă praf pe Vladimir Putin

13 Mai 2022, 06:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2022, 06:33 // Actual //  Lupu Eduard

Volodimir Zelenski vrea să-i mai dea o șansă lui Vladimir Putin, dar respinge orice acord care să ”salveze faţa” președintelui sau să ofere ”o ieşire pentru Rusia” din situaţia în care aceasta a intrat fără să se gândească la suferința altora.

Președintele Ucrainei a declarat că soldații săi merită să câștige războiul și ”nu au dreptul să-l piardă după zecile de mii de morţi” în urma invaziei ruse. ”Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva.

Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm”, a mai spus Zelenski.

Volodimir Zelenski face orice să câștige

Volodimir Zelenski consideră că armata liderului de la Kremlin trebuie să se oprească aici și să dispară din țara lui. ”Ştiu că Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind” cu propriile sale teritorii, a spus Zelenski, care a respins ideea că s-ar putea căuta ”o ieşire pentru Rusia” sau că Ucraina ar putea ”recunoaşte independenţa Crimeii”.

Zelenski nu a putut zice prea multe despre negocierile cu Rusia pentru că ”în fiecare zi ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi” şi cetăţenii ucraineni suferă ”torturi şi asasinate”, ceea ce ”complică mult lucrurile”.

Cu toate astea, negocierile ruso-ucrainene se țin prin teleconferinţă, dar fără să înregistreze progrese. Autoritățile din Rusia și Ucraina nu s-au mai întâlnit din 29 martie. Cu toate astea, Zelenski nu și-a schimbat părerea și consideră că trupele lui Putin au comis atrocităţi în teritoriile ocupate.

Nici Rusia nu s-a lăsat mai prejos. Putin acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt influențate de un alt rival al Rusiei, Joe Biden.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău