Zăcământul care ar putea alimenta mașinile electrice timp de 50 de ani

11 Iul. 2023, 05:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Iul. 2023, 05:49 // Actual //  Lupu Eduard

A fost descoperit un uriaș zăcământ de fosfat, un mineral care poate fi folosit pentru a alimenta mașini electrice și panouri solare. Suficient pentru a satisface cererea în următorii 50 de ani.

Compania minieră Norge Mining, Norvegia, spune că sunt prezente până la 70 de miliarde de tone de fosfor, o cantitate suficientă pentru a satisface cererea timp de aproximativ 50 de ani ani. Economia globală folosește la ora actuală aproximativ 50 de milioane de tone de fosfor în fiecare an. Zăcământul poate fi folosit pentru a alimenta mașini electrice.

S-a descoperit un zăcământ care ar putea alimenta mașinile electrice timp de 50 de ani

Fosforul se află pe lista Uniunii Europene ca minerale importante pentru economie. Zăcământul conține și vanadiu și titan, care sunt, de asemenea, clasificate ca materii prime critice de către Uniunea Europeană.

Înainte de această descoperire din Norvegia, cea mai mare cantitate de rocă fosfatică se afla în regiunea Sahara de Vest din Maroc – în jur de 50 de miliarde de tone.

Potrivit estimărilor US Geological Survey, China are 3,2 miliarde de tone de fosfat, iar Egiptul , de asemenea, are în jur de 2,8 miliarde de tone.

Ce este fosforul

Fosforul este un mineral care provine din roca fosfatică. Fosfatul, respectiv fosforul sunt considerate resurse finite, ceea ce înseamnă că există doar anumite cantități în lume, care se vor epuiza la un moment-dat.

Din întreg fosfatul extras, aproximativ 90% este utilizat pentru a produce îngrășăminte pentru industria agricolă. Dependența de fosfat, riscă în îngrijorări globale, pentru că epuizarea sa s-ar putea traduce în penurie de alimente.

Probleme de mediu legate de fosfați

Există îngrijorarea că dependența de fosfat ar putea duce la penurie de alimente. Mai exact, impactul asupra mediului a generat o serie de preocupări, în condițiile în care îngrășămintele fosfatice care se scurg de pe sol în urma precipitațiilor au provocat înmulțirea algelor în râuri.

Fosforul este un element esențial pentru panouri solare, cipurile de calculator și bateriile litiu-fosfat de fier, utilizate în mașinile electrice, economia globală utilizând aproximativ 50 de milioane de tone de fosfor în fiecare an.

Norge Mining a declarat că va folosi captarea și stocarea carbonului pentru a reduce emisiile de carbon din procesul de rafinare, relatează bbc.co.uk.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău