5 accesorii esențiale pentru călătoriile de business

01 Dec. 2021, 16:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
01 Dec. 2021, 16:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Ce trebuie să conțină bagajul pentru o călătorie business? Este important să iei cu tine lucruri esențiale, de care ai cu adevărat nevoie. Printre cele mai importante se regăsește ținuta și accesoriile pentru business, fără de ele călătoria ar putea eșua. Iată care sunt cele 5 accesorii esențiale pentru o călătorie de afaceri.

Ceas de mână

Ceasul de mână este un accesoriu definitoriu pentru ținuta de business. Poți alege un model cu o curea din piele și mecanism automatic, ce se întoarce prin mișcarea mâinii. Ceasul denotă stil, de aceea ai nevoie de un model de la un brand premium, dedicat.

Smartphone

Telefonul smart este un accesoriu pe care îl afișezi poate cel mai mult. În egală măsură este cel mai util accesoriu de business pentru că, pe lângă faptul că te ține în contact cu partenerii, îndeplinește și rolul de agendă de lucru, îți oferă acces la mail-uri în timp util și te ajută să ajungi ușor unde ai nevoie prin aplicații specifice.

Stilou

Stiloul, un accesoriu rafinat, este esențial pentru imaginea ta. Renunță la ideea de a avea un pix pentru semnarea contractelor sau pentru notițe. Alege un stilou rafinat care transmite rafinament și profesionalism. Poți alege un model de la un brand premium sau poți opta pentru o piesă personalizată. Un stilou va arăta că ești atent la detalii fine și că, pentru tine, imaginea contează, iar în egală măsură va transmite profesionalism și seriozitate. Optează pentru culori neutre precum negru, bej sau gri.

Suportul pentru cărți de vizită

Suportul cu cărți de vizită este un alt accesoriu esențial în călătoriile de business. Acesta poate fi din piele neagră sau din metal argintiu sau negru mat, pentru un plus de stil. Chiar dacă toate contactele se transferă electronic, stilul clasic, cu cărți de vizită inspiră mai multă încredere și profesionalism.

Geantă business

Pentru a da dovadă de încredere și profesionalism în cadrul întâlnirilor cu partenerii de afaceri ai nevoie de o geantă business. În ea poți păstra laptopul și acte importante și accesorii precum stiloul, suportul pentru cărți de vizită, smartphone-ul.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 13:38
 // Categoria: Opinii // Autor: 
03 Iul. 2025, 13:38 // Opinii // 

Activitatea agenților imobiliari din Republica Moldova va fi reglementată prin lege. Un proiect legislativ votat în prima lectură de 57 de deputați prevede introducerea unor condiții clare de acces la profesie, reguli contractuale stricte și sancțiuni dure pentru cei care nu respectă noile norme.

Proiectul, elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, își propune să asigure transparența pe piața imobiliară și protecția consumatorilor, într-un sector în continuă expansiune. Potrivit documentului, agenții imobiliari vor fi obligați să obțină un certificat de competență profesională, emis de o instituție de învățământ acreditată. În acest scop, va fi creat modulul „Agenți imobiliari”, integrat într-un sistem informațional gestionat de Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru.

Pentru a obține certificarea, viitorii agenți vor trebui să îndeplinească mai multe condiții: studii superioare sau medii de specialitate, precum și lipsa antecedentelor penale pentru infracțiuni economice sau contra patrimoniului. De asemenea, activitatea agenților imobiliari va putea fi desfășurată doar în baza unor contracte scrise cu clienții, în care să fie clar specificate drepturile și obligațiile ambelor părți.

Proiectul interzice expres practicile comerciale incorecte, precum publicitatea mincinoasă sau comisioanele ascunse. Pentru nerespectarea noii legislații, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale severe. Persoanele fizice care nu încheie contracte scrise cu clienții vor putea fi amendate cu până la 20.000 de lei, iar persoanele juridice vor risca amenzi de până la 40.000 de lei, cu suspendarea activității în domeniu pentru o perioadă de la șase luni la un an.

Supravegherea și controlul respectării legii vor reveni mai multor instituții de stat: Serviciul Fiscal de Stat, Consiliul Concurenței, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor. Totodată, se introduce un mecanism oficial de sesizare și investigare a plângerilor împotriva agenților imobiliari.

Potrivit notei de fundamentare, legea ar urma să contribuie la dezvoltarea pieței imobiliare, combaterea economiei informale, atragerea investițiilor străine și creșterea veniturilor din impozite. De asemenea, alinierea la standardele europene ar asigura un climat de afaceri mai stabil și mai previzibil.

Proiectul urmează să fie examinat în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO