7 dolari per doză. Atât va achita Moldova pentru vaccinurile anti-Covid prin platforma COVAX

14 Apr. 2021, 15:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Apr. 2021, 15:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Republica Moldova are posibilitatea de a procura vaccin anti-coronavirus la prețuri avantajoase. Despre acest lucru a anunțat ieri, Platforma COVAX Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin intermediul unei scrisori oficiale, despre lansarea mecanismului de cost-sharing (partajarea costurilor), prin care țara noastră poate procura vaccin.

„Mecanismul de „cost-sharing” vine să faciliteze în continuare accesul echitabil la vaccin,  adițional la dozele oferite gratuit pentru 20% din populația țării, pentru a spori gradul de acoperire a populației cu vaccin împotriva COVID-19”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, cu privire la scrisoarea recepționată de la Platforma COVAX.

În scrisoare se mai menționează că livrarea vaccinului va fi efectuată în funcție de stocurile disponibile, iar platforma COVAX va comunica despre cantitatea de doze disponibile pentru a fi livrate pe parcursul anului 2021, scrie realitatea.md.

Prețul pentru o doză a fost estimat la 7 dolaricare include cheltuielile de transport, taxele de procurare și alte taxe.

Astfel, Ministerul urmează să informeze până pe 26 aprilie curent, despre cantitatea de vaccin care va fi procurată în anul 2021.

Menționăm că, la data de 30 decembrie 2020, MSMPS a remis către COVAX, cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Informăm că, până la ora actuală, prin intermediul platformei COVAX au fost livrate Republicii Moldova, gratuit 14.400 doze Vaxzevria (AstraZeneca) și 24.570 doze Pfizer, iar la sfârșitul lunii aprilie vor fi recepționate încă 48.000 doze de Vaxzevria (AstraZeneca).

 

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală