Disperare în aviația rusă! Aeroflot dezmembrează aeronave pentru a putea zbura

07 Dec. 2024, 11:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
07 Dec. 2024, 11:35 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Cel mai mare transportator aerian din Rusia, Aeroflot, a început să cumpere avioane vechi pentru a le dezmembra și utiliza componentele acestora ca piese de schimb. Potrivit surselor citate de publicația „Kommersant”, compania intenționează să achiziționeze cinci avioane de tip Boeing 737–800BCF de la grupul „Volga-Dnepr”.

Aceste aeronave, cu o vechime de 21–22 de ani, au o valoare estimată între 1,4 și 1,9 miliarde de ruble fiecare. Aeroflot intenționează să preia drepturile de leasing ale avioanelor și să încheie un acord de soluționare cu proprietarul aeronavelor, compania irlandeză AerCap.

Deși Aeroflot planifică să transfere avioanele filialei sale low-cost „Pobeda”, conversia lor din configurație cargo în pasager în contextul sancțiunilor este considerată prea complicată și costisitoare. Prin urmare, compania intenționează să recupereze motoarele, trenurile de aterizare, avionicile și alte componente utile.

Aceasta ar putea fi prima tranzacție de acest tip pe piața aviatică din Rusia. În 2023, un alt operator rus, S7, a manifestat interes pentru aeronavele grupului „Atran”, dar nu a reușit să încheie o înțelegere.

Piața aviatică rusă în contextul sancțiunilor
După sancțiunile impuse de SUA și UE, companiile aeriene din Rusia nu mai pot achiziționa sau întreține aeronave produse de Boeing și Airbus. Înainte de războiul din Ucraina, două treimi din flota aeriană rusă era compusă din astfel de avioane. În 2023, guvernul rus a aprobat „canibalizarea” aeronavelor, permițând folosirea pieselor funcționale de la avioane mai vechi pentru întreținerea celor active.

De la începutul anului 2023, Aeroflot a negociat achiziția a peste 100 de aeronave de la firme de leasing străine, cu sprijin financiar din partea statului. Cu toate acestea, previziunile indică o reducere semnificativă a flotei aeriene ruse până în 2026, în absența unei producții interne de componente aviatice.

 

Realitatea Live

11 Dec. 2024, 15:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
11 Dec. 2024, 15:27 // Bani și Afaceri //  bani.md

Peste 500 de antreprenori, manageri de top și freelanceri din Republica Moldova s-au reunit pe 23 noiembrie la Madison Park pentru a participa la a doua ediție a Conferinței Talking Business 2.0, un eveniment dedicat celor care vor să-și ducă afacerea la următorul nivel.

Evenimentul, organizat de RarePeople a reunit speakeri de renume din diverse domenii, care au împărtășit soluții valoroase despre marketing, optimizarea proceselor de afaceri, leadership și dezvoltare personală. Participanții au avut ocazia să asiste la două blocuri de prezentări urmate de paneluri interactive, în care au obținut soluții aplicabile pentru afacerea lor.

“Este un eveniment important pentru orice antreprenor sau profesionist care își dorește să învețe și să aplice cele mai bune practici pentru creșterea afacerii sale. Mă bucur că am reunit o comunitate puternică, unde ideile au fost împărtășite și au fost discutate soluții inovative pentru viitorul afacerilor din Moldova,” a declarat Mihail Popescu, fondator RarePeople și organizator al conferinței.

În cadrul primei sesiuni, participanții au avut ocazia să afle despre marketing inteligent de la Ion Botnaru, despre dezvoltarea personală și succesul în afaceri de la Vadim Mămăligă, și despre leadershipul autentic de la Carolina Bugaian. De asemenea, Tudor Darie a vorbit despre antreprenoriat, iar Vladislav Papanaga despre proiectele verzi care pot genera venituri pasive.

În cel de-al doilea bloc, discuțiile s-au concentrat pe soluțiile pentru creșterea afacerii, cu speakeri precum Nicolae Șoitu, care a abordat optimizarea vânzărilor, Ludmila Lavric, care a subliniat importanța orientării către client, și Viorica Țîmbalari, care a vorbit despre puterea comunității. Ruslan Cojocaru a învățat participanții cum să transforme eșecurile în lecții valoroase, iar Corneliu Său a încheiat sesiunea subliniind că “cel mai important proiect al vieții sunt eu”.

Evenimentul a fost moderat cu profesionalism de Mihaela Sîrbu (pentru primul panel) și Mihail Popescu (pentru al doilea panel), care au stimulat discuțiile și au încurajat întrebările participanților.

Partenerii conferinței – Sequrity Group (partener general), Nova Poshta (partener gold), Radacini, Fagura, avion.md, GBS Auto, delucru.md, Dorna, Viggo, QMeter, Sublime, Panadero, Lerna by Skillbox și alții – au contribuit semnificativ la succesul evenimentului, oferind soluții valoroase, produse și servicii care au completat perfect agenda conferinței.

Participanții au avut ocazia să descopere soluții de finanțare de la Fagura, să învețe despre optimizarea afacerii cu QMeter și să testeze produsele de îngrijire de la Sublime. Dorna s-a asigurat că toată lumea a rămas hidratată pe parcursul evenimentului, iar Radacini și Istorii cu Cașcaval au oferit un moment delicios de networking cu vinuri rafinate și brânzeturi de calitate.

Mulțumim tuturor partenerilor și participanților pentru contribuția lor în succesul acestei ediții. Împreună, am creat o experiență de neuitat, care va contribui la dezvoltarea afacerilor din Moldova

 

 

 

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală