Reședința de lux a miliardarului Usmanov, vândută pentru 25 de milioane de euro din cauza datoriilor

04 Feb. 2025, 10:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Feb. 2025, 10:02 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Cea mai scumpă reședință din istoria modernă a Germaniei, o vilă cu trei etaje situată în Bavaria și folosită drept reședință de vară de miliardarul rus Alișer Usmanov, a fost scoasă la vânzare din cauza datoriilor, informează publicația Münchner Merkur.

Proprietatea, aflată pe malul lacului alpin Tegernsee, a fost achiziționată în 2011 pentru 7,2 milioane de euro de compania Tegernsee (IOM) Limited, înregistrată pe Insula Man. Din cauza datoriilor acumulate, un tribunal din orașul bavarez Wolfratshausen a dispus vânzarea vilei la licitație pentru a satisface cererile creditorilor.

Prețul estimativ al proprietății este de 25 de milioane de euro, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă înregistrată de portalul german de imobiliare Immowelt în aproape 30 de ani. Vila de 735 de metri pătrați dispune de patru dormitoare, băi pe două etaje, un spa de 750 de metri pătrați, o piscină de 20 de metri și un garaj generos, întinzându-se pe o suprafață totală de 4.700 de metri pătrați.

Miliardarul Usmanov a închiriat această reședință de la Tegernsee (IOM) Limited pentru suma de 77.000 de euro pe săptămână, dar a declarat că nu este proprietarul vilei. Potrivit acestuia, vila a fost deținută de un trust pe care l-a fondat, dar nu mai are control sau drepturi asupra proprietății.

Vânzarea se va desfășura într-un cerc restrâns, cu o campanie de marketing confidențială, iar fondurile obținute vor fi utilizate în cadrul procedurii de faliment, a declarat avocatul care gestionează procesul.

Pe lângă această procedură, Usmanov este vizat și de o anchetă a procuraturii din München pentru evaziune fiscală. Potrivit autorităților, miliardarul ar fi trebuit să plătească taxe pentru reședința sa în Rottach-Egern începând din 2014, unde petrecea mai multe luni pe an.

Deși anul trecut Germania a închis un dosar penal împotriva lui Usmanov privind spălarea de bani, acesta a rămas sub supravegherea autorităților germane, fiind acuzat și de ocolirea sancțiunilor impuse de UE după invazia Rusiei în Ucraina. Usmanov se află pe lista de sancțiuni ale UE, Marii Britanii, SUA și Canadei, dar toate încercările sale de a contesta aceste măsuri au fost respinse.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Feb. 2025, 14:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Feb. 2025, 14:34 // Actual //  Ursu Victor

În ciuda afirmațiilor pretinselor autorități de la Tiraspol că, începând cu 31 ianuarie, activitățile de minerit de criptomonede au fost întrerupte, producția de energie electrică a crescut semnificativ, ridicând semne de întrebare cu privire la veridicitatea acestei măsuri. Potrivit unui document emis de pretinsele autorități transnistrene, fermelor de criptomonede li s-ar fi întrerupt alimentarea cu energie electrică, în timp ce locuitorii regiunii s-au confruntat cu întreruperi de curent pe parcursul lunii ianuarie.

Cu toate acestea, în aceeași perioadă, MGRES a înregistrat o creștere a producției de energie electrică, depășind pragul de 200 MWh pe zi, față de 150 MWh pe zi și 170 MWh pe timpul nopții, cum era obiceiul anterior. Această creștere a producției ridică întrebări serioase: dacă mineritul a fost într-adevăr oprit, cum se explică această majorare a cantității de energie generată?

Experții locali sunt sceptici cu privire la afirmațiile autorităților de la Tiraspol, indicând posibilitatea ca mineritul să fi continuat, în ciuda măsurii oficiale de oprire. De asemenea, există speculații că activitatea de minerit ar fi putut să se desfășoare în mod ilegal, fără a fi detectată.

De aproximativ cinci ani, Transnistria este cel mai mare furnizor de criptomonede din Europa. Afacerea ar fi gestionată de către Igor Ceaika,  fiul ex-procurorului general rus Iurii Ceaika.

Regiunea stângă a Nistrului a rămas fără gaze de la începutul acestui an urmare a suspendării livărilor de către Gazprom. În rezultat, locutorii au rămas fără căldură și apă caldă, iar energia electrică era livrată pe ore. Or, compania mixtă moldo-rusă Moldovagaz a livrat sâmbătă primul volum de 3 milioane de metri cubi de gaze naturale către regiunea separatistă Transnistria, prima de la oprirea tranzitului de gaze prin Ucraina. UE a acordat Chișinăului un ajutor de financiar de 60 de milioane de euro pentru a face față crizei energetice din regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală