Noi soluții pentru afaceri, create de maib! Descoperiți creditul pentru finanțarea cheltuielilor de afaceri non–Agro

19 Feb. 2025, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Feb. 2025, 12:32 // Actual //  bani.md

La maib, înțelegem provocările cu care se confruntă antreprenorii și oportunitățile care le lipsesc. Tocmai de aceasta, continuăm să creăm soluții de finanțare adaptate nevoilor companiilor, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale.

Acum, companiile care aleg creditele cu grafic de plată în anuități (rate egale) pot beneficia  de un termen de rambursare extins, de până la 60 de luni, în funcție de specificul activității și planurile de dezvoltare, această facilitate fiind disponibilă pentru sume de până la 3 500 000 lei, cu posibilitatea accesării fără gaj.

Opțiunea dată de finanțare este disponibilă pentru o gamă largă de afaceri din diverse domenii, precum:

  • comerț – produse alimentare, îmbrăcăminte, produse farmaceutice, electrocasnice, etc.;
  • industrie prelucrătoare – fabricarea produselor alimentare, textile, articole de îmbrăcăminte, prelucrarea lemnului, etc.;
  • transport – extinderea flotei, modernizarea vehiculelor, etc.;
  • HoReCa – deschiderea sau modernizarea restaurantelor și cafenelelor, etc.;
  • tipărituri – echipamente pentru producția materialelor tipărite, etc.;
  • alte domenii non-agro.

Creditele maib oferă suport pentru acoperirea cheltuielilor de afaceri curente, precum achiziția de stocuri, modernizarea echipamentelor sau extinderea activităților, cu excepția întreprinderilor nou-create, pentru care sunt disponibile alte soluții financiare, adaptate etapelor inițiale ale dezvoltării.

Creditele cu termen de până la 60 de luni și grafic de plată în anuități (rate egale) oferite de maib oferă următoarele aventaje:

  • flexibilitate financiară – termenul extins de rambursare permite gestionarea mai eficientă a fluxului de numerar al companiei;
  • accesibilitate – documentația simplificată și procesul rapid de aprobare reduc timpul necesar obținerii finanțării;
  • dobânzi convenabile – soluții financiare avantajoase adaptate specificului fiecărui sector de activitate;
  • consultanță profesională – echipa de experți maib oferă suport personalizat în alegerea celei mai potrivite soluții de finanțare.

Acum puteți obține un credit la orice sucursală maib sau online, urmând câțiva pași simpli:

  • completați cererea de credit online, accesând maib.md;
  • coordonați toate detaliile de la distanță cu reprezentanții maib (prin telefon, email), după care veți primi oferta preliminară pe email;
  • aplicați semnătura electronică și obțineți creditul rapid și ușor.

Accesați creditul pentru mijloace circulante pentru finanțarea cheltuielilor de afaceri (non–Agro) de la maib și faceți primul pas către realizarea potențialului afacerii dvs. prin transformarea ideilor în realitate și atingerea celor mai ambițioase obiective.

Maib – unim eforturi, dezvoltăm afaceri

Realitatea Live

17 Apr. 2025, 16:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Apr. 2025, 16:39 // Actual //  bani.md

Un nou raport publicat de Europol evidențiază o creștere îngrijorătoare a fabricării ilegale de produse din tutun contrafăcute în Uniunea Europeană. Potrivit raportului, statele care aplică accize și taxe ridicate sunt mai vulnerabile la comerțul ilicit, deoarece consumatorii caută alternative mai ieftine, iar rețelele infracționale profită de această cerere. Ultimul raport KPMG privind consumul ilicit de produse de tutun denotă că peste 35 de miliarde de țigări sunt vândute ilegal în Europa în fiecare an, scrie mold-street.com.

Raportul Europol scoate în evidență că aproape un sfert din populația UE fumează, iar pe fundalul creșterii rapide a prețurilor consumatorii se orientează spre alternative mai ieftine, fie acestea sunt țigări clasice sau vape-uri.

Un exemplu elocvent este Franța, țara cu cea mai mare piață ilegală de produse de tutun din Uniunea Europeană, cu 47,7% din consumul total ilicit de țigări din regiune. Acest lucru se întâmplă ca urmare a politicilor de accizare, costul unui pachet de țigări ajungând la 15 euro. În același timp, autoritățile franceze interzic alte produse de nicotină, cum ar fi pliculețe cu nicotină. Ca rezultat, fumătorii se orientează către canale ilegale de achiziție a produselor de tutun.

Pe de altă parte, ultimul raport KPMG remarcă statele care au reușit cu succes să contracareze comerțul ilicit. Printre acestea se numără și România, unde consumul ilicit de țigări a atins un nivel minim istoric. Astfel, în România, consumul ilicit de țigări a scăzut în 2023 și a atins o medie anuală de 5,8%.

Pe lângă politici fiscale echilibrate, România are și o abordare pragmatică privind reglementarea pieței de nicotină. De exemplu, anul trecut, România a introdus acciză pentru pliculețe de nicotină și un șir de reglementări pentru acest produs, cu scopul de a controla piața legală. Același lucru a făcut și Ucraina. În septembrie 2024, Ucraina a introdus acciză la pliculețele cu nicotină, estimând venituri bugetare din această măsură în sumă de 20 milioane de euro.

În Republica Moldova, după doi ani de la implementarea unui calendar fiscal echilibrat și predictibil, anul trecut s-a înregistrat o scădere a comerțului ilicit cu produse de tutun. Potrivit companiei de cercetare IPSOS, piața tenebră a fost estimată la 9,8% în perioada septembrie–octombrie 2024, ceea ce reprezintă o scădere de 1,9 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Pentru a contrara piața ilicită, în acest an experții și industria au venit cu mai multe propuneri la Politica Fiscală.

„Producătorii cer ca Guvernul să vină cu acțiuni pentru a contracara piața neagră. În prezent avem o accelerare a încasărilor la buget din TVA, ceea ce arată că a scăzut contrabanda, comerțul ilicit, lucru care trebuie amplificat. Pentru a contracara piața neagră producătorii cer amânarea implementării interdicției aromelor pentru produsele din tutun încălzit până la aderarea la UE; introducerea unei accize pentru pliculețele cu nicotină; reglementarea clară a pungilor cu nicotină pentru protejarea minorilor și a consumatorilor; stabilirea unui calendar fiscal predictibil pe trei ani pentru toate produsele din tutun și nicotină și întărirea controlului și a aplicării legii în domeniul produselor din tutun și nicotină”, a declarat expertul economic IDIS ”Viitorul”, Veaceslav Ioniță.

Expertul a amintit că anul trecut a atenționat opinia publică că în Republica Moldova, din cauza unor reglementări neinspirate, a fost înregistrată o creștere a contrabandei cu țigări, ceea ce a însemnat venituri mai mici la bugetul de stat și riscuri de sănătate pentru minori, care consumă produse din tutun de pe piața neagră, nereglementată.

 
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei