Iana Stanțieru acuză: Irina Vlah mi-a furat simbolul „Inima Femeilor Moldovei”

24 Feb. 2025, 09:30
 // Categoria: Social // Autor:  Ursu Victor
24 Feb. 2025, 09:30 // Social //  Ursu Victor

Iana Stanțieru, președinta Alianței „Femeile Moldovei”, a lansat acuzații grave împotriva fostului lider al Găgăuziei, Irina Vlah, pe care o acuză că a preluat fără drept simbolul „Inima Femeilor Moldovei”. Stanțieru a declarat că simbolul a fost folosit de Alianță pentru a reprezenta femeile din toate regiunile Moldovei și valorile pe care organizația le promovează, incluzând încurajarea leadershipului feminin și a auto-cunoașterii.

„De mai bine de doi ani sunt președinta acestei alianțe, o organizație care a reunit mii de femei determinate să schimbe în bine comunitățile lor. Simbolul nostru, Inima, care reprezintă puterea, unitatea și capacitatea femeilor de a influența pozitiv, a fost preluat fără drept de Irina Vlah”, a spus Iana Stanțieru, adăugând că utilizarea simbolului a fost observată pe materialele promoționale și fotografiile de grup ale noii formațiuni politice a fostei bașcane.

Într-un mesaj ferm, Stanțieru a precizat că „Inima” nu este doar un simplu logo, ci un simbol al identității și valorilor promovate de Alianță, care a reușit să organizeze evenimente de amploare și să sprijine femeile din Moldova. „Regret că imaginația ex-bașcanei Găgăuziei este atât de vagă. Dacă nicio imagine originală nu poate construi, ce să mai zicem de un plan de țară?”, a adăugat președinta Alianței „Femeile Moldovei”.

În continuare, Iana Stanțieru a cerut public ca Irina Vlah să renunțe la simbolul furat și a subliniat că, deși poate fura imagini, nu va reuși niciodată să fure „inima oamenilor”. „Întoarce-ne, dna Vlah, inima, că doar simbolul îl puteți fura, nu și inima oamenilor. Încercați să fiți un politician autentic!”

Alianța „Femeile Moldovei” a anunțat că va lua măsuri pentru a proteja simbolul său și valorile pe care le promovează, analizând situația cu atenție și pregătindu-se să apere drepturile și identitatea organizației.

Realitatea Live

24 Feb. 2025, 15:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Feb. 2025, 15:33 // Actual //  Ursu Victor

Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 16-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la împlinirea a trei ani de la invadarea Ucrainei. Printre noile măsuri, 13 bănci rusești au fost deconectate de la sistemul internațional SWIFT. Deși numele acestora nu au fost dezvăluite, Comisia Europeană a precizat că este vorba despre „bănci regionale importante pentru sistemul financiar și bancar rus”. De asemenea, pentru prima dată, UE a impus interdicții asupra tranzacțiilor cu instituții financiare și de credit înregistrate în afacerea Rusiei, care utilizează Sistemul de Transfer al Informațiilor Financiare (SPFS) al Băncii Centrale a Rusiei.

În plus, Uniunea Europeană a interzis importul de aluminiu primar din Rusia, măsura urmând să intre în vigoare peste un an. În perioada de tranziție, statele UE vor putea achiziționa până la 275.000 de tone de aluminiu din Rusia. Totodată, UE a adăugat alte 74 de nave, majoritatea petrolierelor, pe lista neagră a „flotei ascunse” a Kremlinului. În total, 153 de nave sunt acum sub sancțiuni europene.

De asemenea, Uniunea Europeană a interzis operațiunile cu porturi și aeroporturi rusești utilizate pentru ocolirea plafonului de prețuri la petrol și pentru transportul de componente pentru drone și rachete.

În continuare, UE a inclus în lista neagră 48 de persoane fizice și 35 de entități juridice „responsabile pentru acțiuni ce amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”. Sancțiunile vizează și 53 de companii din India, Kazahstan, China, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Turcia și Uzbekistan, implicate în ocolirea restricțiilor comerciale și achiziționarea de produse sensibile.

În plus, Uniunea Europeană a interzis livrările de software, echipamente și tehnologii destinate extracției de petrol și gaze în Rusia. Aceleași restricții au fost aplicate și pentru consolele de jocuri, folosite pentru controlul dronelor. De asemenea, a fost extinsă lista substanțelor interzise pentru export în Rusia, inclusiv precursori chimici, crom și diverse produse utilizate în industria de apărare.

Uniunea Europeană a interzis și difuzarea a opt canale de televiziune rusești, printre care EADaily, Lenta, NewsFront, RuBaltic, SouthFront, „Fondul de cultură strategică” și „Steaua Roșie”. Acestea sunt acuzate că au avut un rol important în sprijinirea și propagarea războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și în destabilizarea țărilor vecine și a statelor membre ale Uniunii Europene.

Comentând aceste noi sancțiuni, șefa diplomației UE, Kaja Kallas, a subliniat că, în contextul negocierilor de pace, trebuie „să plasăm Ucraina într-o poziție cât mai puternică”, iar „sancțiunile oferă pârghii de presiune”. „Deja trei ani, Rusia bombardează neobosit Ucraina, încercând să cucerească teritorii străine… Nu există niciun dubiu cine este agresorul, cine trebuie să plătească și să răspundă pentru acest război”, a încheiat Kallas.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală