Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a dezvăluit în cadrul evenimentului AI Ascent, organizat de Sequoia Capital, că vârsta joacă un rol esențial în modul în care oamenii folosesc ChatGPT, relatează Business Insider.
Potrivit lui Altman, utilizatorii mai în vârstă tind să vadă ChatGPT drept un „înlocuitor pentru Google”, folosindu-l preponderent pentru căutări rapide și acces la informații într-un mod direct, similar motoarelor clasice de căutare.
În schimb, tinerii din grupa de vârstă 20–30 de ani folosesc ChatGPT mai degrabă ca pe un „consilier personal”, solicitând sfaturi despre viață, carieră, decizii personale sau chiar relații. „Acești utilizatori tratează ChatGPT aproape ca pe o persoană, cerându-i să îi ghideze prin dilemele vieții”, a spus Altman.
Studenții reprezintă categoria care interacționează cel mai intens cu ChatGPT. Ei folosesc platforma ca pe un „sistem de operare pentru viața academică”, integrând-o în rutina lor zilnică pentru redactarea eseurilor, structurarea proiectelor, organizarea timpului și învățare personalizată. Mulți dintre ei memorează prompturi complexe și folosesc interacțiuni recurente pentru a optimiza procesele educaționale.
Într-un raport publicat de OpenAI în februarie, s-a arătat că studenții universitari din SUA folosesc ChatGPT „mai mult decât orice altă categorie de utilizatori”, iar peste o treime dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au declarat că folosesc ChatGPT în mod regulat.