Săpunurile super-estetice făcute de o moldoveancă: „Unii recunosc că au mușcat din ele”. Istoria afacerii Marinei Grosu

21 Iun. 2021, 10:31
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2021, 10:31 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Marina Grosu este o tănără mămică, care în urmă cu 2 ani a început propria afacere. Aceasta confecținează săpunuri handmade din produse naturale. Creațiile ei, pe lângă beneficiile aduse, sunt într-atât de estetice încât unii, după ce le primesc cadouri, „neștiind că sunt săpunuri, recunosc că au mușcat din ele”. Pentru a se lansa ea a fost ajutată de familie și prieteni, care au fost și primii cumpărători. Toate produsele pot fi găsite pe pagina Handmade Flowers Soap.

Istoria ei începe în urmă cu doi ani, când a cumpărat pentru copilul ei două bucăți de săpun natural și atunci a început să se gândească la o afacere în acest domeniu.

„Povestea Handmade Flowers Soap începe acum 2 ani, când procurasem pentru copilul meu 2 bucăți de săpun natural. De atunci gândul îmi stătea la sapun. Atunci a început calea mea în Lumea Săpunului!”

Încă de la prima încercare Mariana a rămas încântată și sigură în propriile forțe.

„Îmi amintesc și acazi cum am confecționat primul săpun,  eram atât de încântată si plină de încredere că voi reuși, având în spate multă informație acumulată. Emoțiile au devenit și mai profunde pentru că trecusem de la teorie la practică.”

Pentru a începe o afacere în acest domeniu Marina Grosu a fost încurajată de familie și prieteni. Aceștia au fost și primii cumpărători.

„Familia și prietenii mei au fost cei care ma-u ajutat, sunt primii care au folosit și tot primii care au procurat!”

Pentru a confecționa săpunurile Marina folosește doar uleiuri vegetale, unturi delicate, toate fiind produse naturale.

„Folosesc uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de sánbure de struguri; unturi delicate: cocos, cacao, shea sau floarea soarelui presate la rece sunt măcerate cu plante, cum ar fi gălbenelele ce ajută la înlăturarea celulelor moarte, stimuleaza regenerarea țesuturilor, cu proprietați antiinflamatoii și calmante.”

Săpunurile produse de Marina au efecte pozitive asupra corpului.

„Săpunurile mele sunt naturale, sunt benefice, ele hrănesc și hidratează pielea.”

Pentru a ajunge să aibă succes în acest domeniu, Marina spune că a depus multă muncă și dedicare. Acum ea știe exact cum poate fi produs un săpun natural.

„Pentru a face un săpun bun este nevoie de uleiuri naturale, este nevoie ca toate ingrendientele să fie bine calculate după gramaj. Până am ajuns să îmi reușească, am depus mult multă muncă, dragoste, efort și timp…”, declarat Marina Grosu pentru Bani.md.

La Hanmade Flowers Soap oricine poate găsi un cadou pentru cei dragi. De ceva timp Marina pregătește seturi la alegere.

„ Acum mai nou fac seturi, ce includ la alegere: bomba de baie, sare de baie, săpun cremă, lumânări parfmate, unt de corp, scrub și desigur săpun natural.”

Săpunurile și seturile pregătite de Marina Grosu pot și achiziționate în mediul online, pe pagina de Facebook sau Instagram Hanmade Flowers Soap sau la telefon.

„Sperăm că în curând ne veți putea găsi și în Centrul Comercial Zorile.”

Marina Grosu spune că rămâne încântată atunci când clienții rămân mulțumiți.

„Îmi crește inima atunci când clienții sunt mulțumiți și îmi scriu că sunt satisfăcuți de rezultat.”

Prețurile se calculează în funcție de gramajul săpunului și costul materialelor.

 

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Mai 2024, 14:27 // Actual //  bani.md

„S-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului de banane, fiind scoase în evidență doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce?” Bloggerul moldovean Eugeniu Luchianiuc este de părerea că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar fi ascuns intenționat unele detalii importante în contextul scandalului bananelor cu pesticide depistate în câteva magazine din țară. Acesta a scris pe blogul său despre câteva lucruri stranii, în opinia sa.

„În primul rând, atunci când ANSA face aşa verificări, e obligată să ia trei probe: una o trimite la propriul laborator, a doua se duce la agentul economic, fiind pusă la dispoziţia şoferului camionului, iar a treia ar trebui să rămână la punctul de trecere a frontierei. În caz de ceva, firma trebuie să poată verifica dacă ANSA chiar are dreptate când spune că a depistat nu ştiu ce. Prima stranietate – ANSA nu a dat şoferului contraproba care i se cuvenea firmei. Eu personal am văzut imagini video (pe care, dacă va fi cazul, le voi publica) cum reprezentantul ANSA preia proba sa, dar în lipsa şoferului. Culmea este că reprezentantul ANSA, contrar tuturor prevederilor în vigoare, bagă proba ce se cuvine agentului economic în cutia de unde s-a prelevat proba, pe care o ambalează la loc. De ce a făcut asta? Cred că ar trebui să explice conducerea ANSA.

A doua stranietate – în presă mult s-a scris că agentul economic a semnat o declaraţie pe proprie răspundere că nu va pune în vânzare marfa până ce nu va obţine rezultatul analizei ANSA. Din câte am înţeles, astfel de declaraţii importatorii scriu aproape în fiecare zi la general şi de cele mai multe ori nu se fac nici un fel de controale. Deci, e o rutină. Acum, agentul economic de unde putea să ştie că marfa sa e verificată de ANSA, dacă ANSA, după prelevarea probelor, nu i-a comunicat acest lucru oficial şi nici contraproba nu i-a fost oferită şoferului. De unde avea să ştie că declaraţiile de rutină, de această dată e ceva pe bune?  E logic că a pus în vânzare marfa, care e uşor perisabilă şi putea să se piardă.

A treia stranietate – după ce ANSA a anunţat că a depistat bananele contaminate, agentul economic a cerut să i se spună unde e contraproba sa. Când aceasta a fost totuşi depistată în una din lăzi, unde a ascuns-o reprezentantul ANSA, ea a fost trimisă de urgenţă la expertiză la acelaşi laborator ANSA. Şi, surpriză – de data aceasta analiza a arătat că reziduul de pesticide clorpirifos în proba de banane analizată nu depăşeşte limita admisibilă. Deci, bananele care erau infectate, acum pot fi consumate bine mersi. Agentul economic a cerut şi a treia probă, care, conform legii, trebuia să fie la vamă – dar răspunsul ANSA a fost confuz. Să vedem dacă nu se vor întâmpla careva stranietăţi şi cu această a treia probă, la care agentul economic nu are acum acces”, scrie bloggerul.

În același timp, bloggerul Eugeniu Luchianiuc se întreabă următoarele:

„În locul importatorului, văzând aceste stranietăţi, eu aş cere o expertiză independentă, nu făcută de ANSA în condiţii numai de ei ştiute. Şi, încă o mare stranietate – deşi acest agent economic livrează marfă în toate reţelele comerciale din ţară, în prim plan au fost scoase doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce? Cum credeţi?

Sunt multe indicii că s-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului, care e cel mai mare din Moldova pe segmentul său. Şi de asemenea sunt indicii că s-a dorit anume scoaterea în prim plan a două branduri concrete. Oare de ce?”, adaugă acesta.

Recent, ANSA a solicitat retragerea din magazine a unui lot de banane din Ecuador, întrucât acestea ar conține pesticide. S-a aflat că ar fi fost puse pe rafturile de la magazinele Linella.

În replică, rețeaua Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, a precizat că nu ține de responsabilitatea sa să verifice limita de pesticide. Conform companiei, importatorul S.R.L „Fruct Expert-Plus”, care a furnizat banalele, este unul dintre cei mai mari din Republica Moldova și lucrează cu mai multe rețele, însă alte magazine nu au for menționate în comunicatul emis de ANSA.

„Scandalul bananelor cu pesticide”: ANSA vine cu un nou mesaj adresat agenților economici

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău