Spotify a lansat Greenroom, o rețea de socializare audio similară cu Clubhouse. Funcționează atât pe Android cât și iOS

19 Iun. 2021, 11:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 11:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Spotify a anunțat și lansat Greenroom, o alternativă la rețelele de socializare audio din ultima vreme, precum Clubhouse. În timp ce Twitter și Facebook lucrează la dezvoltarea și îmbunătățirea alternativelor lor integrate în aplicațiile principale, Spotify lansează Greenroom ca aplicație separată de serviciul standard de streaming de muzică. Totuși, la nivel de funcționalitate, noua aplicație este similară cu ceea ce oferă toate aceste servicii, construite pe modelul Clubhouse, scrie go4it.

Greeroom este un pas logic pentru companie. Spotify dezvoltă tehnologii de streaming audio prin internet de mulți ani, deci probabil că tehnologia sa poate fi ușor adaptată la camere de discuții live. De altfel, conținutul de pe Spotify, precum muzica și podcast-urile, ar putea fi în viitor include în funcționalitatea Greenroom, putând probabil asculta muzică în camere alături de prieteni, sau asculta împreună podcast-uri.

Greenroom permite căutarea de camere pe baza intereselor din diverse categorii, deci probabil că vei putea găsi ceva interesant pe platformă destul de repede. În cazul Twitter Spaces, se presupune că urmărești deja o persoană care organizează o astfel de cameră. Astfel, Greenroom funcționează ceva mai similar cu originalul Clubhouse.

Aplicația Greenroom este disponibilă pe iOS și Android și necesită folosirea unui cont Spotify pentru autentificare. Totuși, există un regulament separat de cel Spotify pe care trebuie să îl accepți, cât și noi date personal pe care trebuie să le cedezi către Spotify, pentru a putea folosi serviciul.

În ciuda faptului că originalul Clubhouse încă nu a permis accesul la liber utilizatorilor la platforma sa, deja au apărut alternative integrate în aplicațiile tradiționale de social media. Giganții Twitter și Facebook au lucrat intens la variantele lor, iar acum chiar și Spotify, o companie care nu activa în domeniul social media până în prezent, a reușit să creeze o nouă rețea similară cu funcționalitate extinsă.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală