Planul de rezervă al fundației Bill & Melinda Gates. Ce se va întâmpla dacă copreședinții nu vor putea lucra împreună

08 Iul. 2021, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Iul. 2021, 09:13 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Fundația Gates a subliniat planurile de rezervă în cazul în care copreședinții săi nu pot lucra împreună în urma divorțului lor.

Acordul îi dă lui Bill și Melinda Gates o perioadă de doi ani, după care doamna Gates ar putea demisiona din organizație.

Conform acordului, doamna Gates va primi, de asemenea, „resurse personale” de la fostul ei soț pentru propria sa acțiune caritabilă.

Dna Gates a spus că este „profund mândră” de ceea ce a realizat organizația.

Într-o declarație, ea a adăugat:

„Cred profund în misiunea fundației și rămân pe deplin angajat în calitate de copreședinte al activității sale”

Acordul vine după ce au fost ridicate semne de întrebare cu privire la viitorul organizației, atunci când cuplul a anunțat că divorțează după 27 de ani de căsătorie în luna mai.

Miliardarii conduc fundația caritabilă, care a lucrat la inițiative precum combaterea bolilor infecțioase și încurajarea vaccinărilor pentru copii.
Doamna Gates va rămâne mandatar în timpul „perioadei de încercare”, deși s-a anunțat miercuri într-o postare pe blog că fundația va recruta noi administratori pentru a-și supraveghea activitatea.

Directorul executiv al acestuia, Mark Suzman, a declarat că candidații vor fi anunțați în ianuarie anul viitor.

El a adăugat că orice fonduri primite de doamna Gates în cazul demisiei sale vor fi „complet separate de dotarea fundației, care nu ar fi afectată”.

Anunțul rezultă și din decizia recentă a investitorului miliardar Warren Buffett de a se retrage din consiliul de administrație al fundației.

El a spus anterior că „participarea sa fizică nu este în niciun fel necesară” pentru ca fundația să-și atingă obiectivele.

Warren Buffett dă mai mult 4,1 miliarde de dolari în scopuri caritabile

Divorțul de la Gates pune accentul pe temelia lor
Buffett este cofondator al Giving Pledge, alături de Bill și Melinda Gates, o campanie care încurajează filantropia miliardară.

Într-o notă adresată marți personalului Fundației Gates, a fost anunțat că cuplul va dona fundației încă 15 miliarde de dolari (10,9 miliarde de lire sterline) din averea lor personală.

Atât domnul, cât și doamna Gates au, totuși, alte fonduri caritabile, axate pe cauzele femeilor și, respectiv, pe energia verde.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 12:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 12:53 // Actual //  Ursu Victor

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri o nouă ofensivă tarifară globală, în care a inclus 183 de state și teritorii – printre care și… Insula Heard și Insulele McDonald, situate la peste 1.700 km de Antarctica și populate exclusiv de pinguini, foci și păsări marine. Populație umană: zero. Exporturi către SUA: tot zero.

Măsura face parte dintr-o strategie autointitulată „protecționism reciproc”, prin care SUA impune tarife de până la 50% statelor și regiunilor cu care are un deficit comercial.

Insulele Heard și McDonald, teritorii izolate ce aparțin Australiei, au fost incluse pe listă fără să aibă vreo activitate economică internațională. Alături de ele, și Diego Garcia, un atol din Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, a fost vizat de un tarif „general” de 10% – deși acolo nu trăiesc civili, ci doar personal militar, în proporție covârșitoare american.

„Trump a reușit performanța să taxeze teritorii care nu exportă nimic și unde singurii rezidenți sunt foci, pinguini și soldați americani. Asta da reciprocitate!”, a comentat ironic un analist internațional pe platforma X.

În lista de ținte comerciale se regăsesc însă și parteneri economici majori:

China – tarif de 34%
Uniunea Europeană – 20%
Vietnam – 46%
Indonezia – 32%, în special pentru cafea
Marea Britanie, Mexic și Canada – 10%

Tarifele se aplică în mod uniform, fără a ține cont de relațiile economice strategice sau de efectele colaterale: Vietnamul, de exemplu, este locul unde multe companii americane, precum Nike, și-au relocat producția pentru a evita tarifele anti-China. Acum, aceste mutări devin inutile.

În cazul Indoneziei, consumatorii americani vor plăti mai mult pentru cafea, chiar dacă SUA nu exportă aproape deloc cafea în regiune. „Reciprocitatea” lui Trump riscă să lovească exact în consumatorul american, spun economiștii.

Paradoxal, țări precum Rusia, Iran, Cuba, Brunei, Somalia, Seychelles sau Tuvalu NU au fost vizate de noile măsuri. Rusia, de exemplu, a fost scutită, în ciuda unui volum comercial de 3,5 miliarde USD în 2024, în principal din comerțul cu îngrășăminte.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ