(DOC) Inga Grigoriu publică o nouă dovadă că Platon e implicat în spălătoria rusească și frauda bancară

15 Iul. 2021, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 14:49 // Actual //  MD Bani

Președinta Comisiei parlamentare „Laundromat”, Inga Grigoriu a publicat astăzi o nouă dovadă că, Veaceslav Platon ar fi implicat în marea spălătorie rusească, dar și a fraudei bancare, scrie Realitatea.md.

„Încă o confirmare a unei instituții naționale – Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), privind implicarea numitului Veaceslav Platon în Frauda bancară, dosar din care a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo și în spălătoria rusească, Laundromat”, scrie Grigoriu.

Deputata afirmă că, documentul oferit de SPCSB confirmă și faptul că la această fraudă și ilegalitate ar fi fost implicat și grupuri și companii afiliate lui Ilan Șor.

„De asemenea sunt implicate în ambele cazuri și grupuri de companii afiliate lui Ilan Șor, proaspăt deputat cu imunitate parlamentară. Cu regret, am primit răspunsul de la SPCSB târziu, abia după alegerile parlamentare anticipate și acest fapt îmi ridică și mai multe semne de întrebare. De ce s-a așteptat scrutinul electoral pentru ca instituția să îmi ofere un răspuns?  În concluzie, noua guvernare trebuie să înțeleagă că este necesar de a combate acest fenomen – spălările de bani. Or, ele continuă și e grav dacă vor fi preluate. Eu voi sta de gardă”, conchide Grigoriu.

Amintim că, anterior deputata a mai publicat unele documente, care dovedesc implicarea lui Platon în spălătoria rusească.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău