Potrivit raportului 100 de Joburi de viitor, realizat de Universitatea Deakin din Australia, mai mult de jumătate din locurile de muncă ale viitorului sunt specialități care au nevoie de cunoștințe în Tehnologia Informației, iar necesitatea alfabetizării digitale, pentru a găsi un loc de muncă vacant, a crescut cu 212% timp de trei ani. În 2021, această abilitate a devenit absolut necesară, pandemia accelerând și mai mult dezvoltarea domeniului Tehnologiilor Informației.
Oferta de admitere a Universității de Stat din Moldova și anume Facultatea de Fizică și Inginerie, propune abiturienților instrumentele necesare pentru ca aceștia să însușească abilități practice, necesare și actuale în următoarele decenii. Punctul forte al acestei Facultăți este matricea educațională, creată în jurul abilităților practice de inginerie, proiectare, stabilirea mecanismului de funcționare și a Fizicii – știința care studiază proprietățile și structura materiei, formele de mișcare ale acesteia, precum și transformările lor reciproce.
În cadrul etapei de Admitere 2021, Facultatea de Fizică și Inginerie a venit cu următoarea ofertă educațională:
LICENȚĂ
Fizică (Program comun cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România – două diplome)
Tehnologia informației (studii la Zi și Frecvență Redusă)
Inginerie și managementul calității (studii la Zi și Frecvență Redusă)
MASTERAT
Fizica teoretică
Fizica și ingineria semiconductorilor
Procedee și metode de măsurare în ingineria mediului
Tehnologii informaționale în modelare
Tehnologii informaționale în educație
Drept exemplu, pentru a vă convinge de actualitatea disciplinelor propuse, Facultatea de Fizică și Inginerie propune facultativ și ore de pilotarea dronelor, o practică inovativă, utilizată cu succes în economia mondială, de la servicii de curierat – până la agricultură, și care începe a fi implementată și în Republica Moldova. Alte cursuri oferite facultativ studenților țin de managementul aplicațiilor, testarea software, limbaje de programare.
Pentru a fi admis la această Facultate, este necesară depunerea dosarului până pe data de 30 iulie 2021. Locurile la buget sunt distribuite în bază de concurs, iar prețul pentru studiile în bază de contract pornește de 5500 de lei anual.
Alege cariera IT la Facultatea de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a facultății: http://phys.usm.md.
Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.