FOTO Piscina de la cel mai înalt nivel tocmai a fost deschisă. Imaginează-ți cum să înoți la 294 de metri înălțime

03 Aug. 2021, 14:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
03 Aug. 2021, 14:02 // Au Bani //  MD Bani

Piscina de la cea mai mare altitudine din lume tocmai a fost deschisă în Dubai. Address Beach Resort are o înălțime de 293,906 metri și este amplasată la etajul 77 al unui hotel de tip zgârie-nori.

Sunt puține lucruri care pot echivala senzația eliberatoare trăită în momentul înotului în aer liber, iar acum în Dubai poți experimenta această senzație la aproape 1000 de metri deasupra nivelului mării. Acest lucru poate fi posibil pentru că piscina cu cea mai mare altitudine din lume tocmai a fost deschisă.

Address Beach Resort este amplasat la o înălțime vertiginoasă de 293,906 metri. Piscina are lungimea de 94,84 metri și  lățimea de 16,5 metri.

Accesul este permis, din păcate, doar oaspeților hotelului, cu vârsta de peste 21 de ani însă aceasta poate fi admirată și din exterior dacă rezervați o masă la restaurantul Asian Fusion (care se află de asemenea la etajul 77 al hotelului).

Skybridge-ul, care găzduiește apartamente de lux, se află la 294,36 metri si este considerat cel mai înalt skybridge ocupabil din lume.

Se pare totuși că Beach Resort  nu este singura piscină din lume aflată la altitudine mare. Curând va avea loc deschiderea unui alt bazin record (Sky Pool) din Londra, care va fi amplasat chiar lângă Ambasada SUA.

Sky Pool este o piscină transparentă de aproape 25 de metri, întinsă pe cele 10 etaje ale două clădiri de tip zgârie-nori. Aceasta este considerată drept fiind cea mai mare piscină acrilică de sine stătătoare din lume.

Cu toate acestea, accesul se face cu mult mai greu în comparație cu piscina Address Beach Resort, fiind necesară rezidența unuia dintre apartamentele acelor clădiri, care poate ajunge chiar la suma exorbitantă de 1,4 milioane de dolari.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală