MicroStrategy deține acum 5,3 miliarde de dolari în bitcoin. La ce preț a achiziționat criptomonedele

25 Aug. 2021, 11:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
25 Aug. 2021, 11:47 // Bani și Afaceri //  MD Bani

MicroStrategy a declarat marți că a achiziționat aproximativ 3.907 de bitcoin pentru aproximativ 177,0 milioane de dolari în perioada 1 iulie – 23 august, scrie Business Insider.

Fiecare bitcoin a fost achiziționat la un preț mediu de 45.294 USD, cu aproximativ 7% mai mic decât nivelurile actuale, dar mai mare decât media mobilă de 50 de zile, de 37.849 USD.

Datorită achiziției, compania lui Michael Saylor are acum 108.992 de monede care au fost achiziționate cu prețul de 2.918 miliarde de dolari și un preț mediu de 26.769 dolari pe bitcoin. Deținerile valorează aproximativ 5,3 miliarde de dolari la nivelurile actuale ale bitcoin.

Saylor este unul dintre cei mai vocali tauri bitcoin din industria criptografică și a spus anterior că a influențat Tesla să investească 1,5 miliarde de dolari în moneda digitală.

Cea mai recentă achiziție bitcoin a MicroStrategy este mai mică decât cea din iunie, când a cheltuit aproximativ 489 milioane dolari pentru a cumpăra 13.005 bitcoin suplimentari.

Bitcoin s-a tranzacționat în jur de 48.971 dolari pe monedă marți dimineață. Cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu aproape 5% în ultimele șapte zile și a depășit 50.000 de dolari pentru prima dată de la mijlocul lunii mai la începutul acestei săptămâni.
Acțiunile MicroStrategy au scăzut cu 2,8% după clopotul de deschidere.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău