Articole textile pe orice gust: Afacerea lansată de o familie din Băcioi căreia îi pasă și de mediu, nu doar de profit

25 Aug. 2021, 17:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
25 Aug. 2021, 17:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

În 2014, Igor Hlebocazov împreună cu familia sa a lansat o afacere în domeniul textilelor, aceștia confecționează în mare parte lenjerie de pat, de asemenea propun spre comercializare și alte articole precum prosoape, cuverturi, perne și mai nou, produc pungi ecologice pentru a limita cantitatea de deșeuri textile. Totul a început atunci când familia nu prea găsea pe piața locală articole textile confecționate din materiale naturale după propriile dimensiuni și preferințe.

„În familia noastră, mereu se utiliza lenjerie de pat cusută de sine stătător, având paturi de mărimi individuale, nu puteau fi găsite articole convenabile. Într-o zi a izvorât ideea: „ce ar fi dacă noi însuși vom produce aceste articole textile atât de mărimi standart cât și de mărimi individuale după propriul plac și combinație de culori, pentru ca fiecare să-și poată adapta preferințele.”

Unul dintre motivele pentru care au ales acest domeniu a fost și faptul că majoritatea articolelor textile erau produse din materiale sintetice. Acum, Anghel Lux propune un sortiment larg de produse textile confecționate din materiale naturale și la prețuri accesibile pentru diferite categorii de clienți.

„Observând produsele de lenjerie de pat de pe piața locală, produse în special de producătorii autohtoni ca nefiind confecționate calitativ, în compoziția țesăturilor intra în mare parte polyestterul, acesta nefiind recomandat pentru astfel de articole textile. Atunci am hotărât să încercăm să producem lenjerii de pat doar din bumbac, unele mai subțiri altele mai dense la calitate, dar totuși naturale și nu în ultimul rând la un preț accesibil pentru consumatori.”

Pentru a lansa această afacere, antreprenorul a avut nevoie în primul rând de utilaj pentru cusut, materie primă și diverse accesorii. Totul a fost achiziționat din banii proprii, fără a apela la granturi. La început au fost susținuți și de câte companii din Turcia, întrucât, prețul textilelor de care aveau nevoie erau scumpe, partenerii le-au oferit această materie în avans, bazându-se pe încredere.

Potrivit antreprenorului, o afacere în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje, profitul fiind influențat de concurența existentă pe piață.

„O afacere în acest domeniu este profitabilă în limita admisibilului, având în vedere concurența de pe piața actuală. Unul dintre punctele slabe pentru domeniul dat este cunoștințele consumatorului față de calitatea țesăturilor propuse de noi. Compania noastră propune produse de calitate, toate trecând testările corespunzătoare, iar cumpărătorii necunoscând domeniul zic că nu sunt la nivel sau sunt prea scumpe.”

Igor mai menționează faptul că este posibil să obții succes într-un astfel de domeniu, dar este necesar de multă muncă și perseverență.

„Dacă ar fi să comparăm domeniul în care am lansat noi afacerea, acesta nu este de profitabil, comparativ cu cel al alimentației sau a produselor petroliere, dar totuși este un domeniu cu perspectivă. Ca orișicare alt domeniu poate fi considerat o întreagă artă, pe care trebuie să o descoperi și să o practici cu dăruire de sine. Această industrie poate fi cucerită chiar dacă poți avea nevoie de mai mult timp.”

Afacerea este promovată în mare parte în mediul online, pe rețelele de socializare și prin intermediului site-ului web. Produsele oferite de Anghel Lux pot fi comercializate atât online cât și online. Totuși, cele mai multe vânzări vin din mediul online.

„Cumpărătorii din mediul online își doresc o calitate înaltă.”

Ca oricare afacere, din orice domeniu, un business în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje.

„Eu personal am găsit câteva dezavantaje cum ar fi: o cantitate enormă de resturi de țesături, ceea ce pentru noi înseamnă mai mult pagube decât profit; prețuri destul de înalte la devamarea diferitor poziții de marfă ceea nu ne permite să importăm mai mult; Ca avantaj ar fi: oportunitatea de confecționare a multor articole textile după propriul gust și interpretarea imaginației în confecționare.”

Pentru a limita cantitatea de resturi/deșeuri de țesături, antreprenorul utilizează pânza rămasă pentru a confecționa pungi ecologice de diverse mărimi și culori. De asemenea, o bună parte din resturi sunt reutilizate de mecanici în centrele de deservire a automobilelor (auto service).

La moment, fabrica Anghel Lux este în căutare de cusătorese. Fabrica se află în comuna Băcioi. Pentru mai multe detalii îi puteți contacta direct.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 17:30 // Actual //  Lupu Eduard

După ce Ucraina a restricționat mișcarea capitalului, în urma invaziei Rusiei din februarie 2022, Banca Națională (NBU) este în proces de finalizare a unui amplu pachet de liberalizare. Măsurile sunt menite să susțină companiile locale și să atragă noi investitori, costul estimat fiind de 5,5 miliarde de dolari. Oficialii nu au furnizat o dată certă pentru adoptarea măsurilor.

Mai mulți oficiali ai băncii centrale au vorbit cu Reuters despre relaxarea restricțiilor pe mișcările de capital, conform Agerpres. În urmă cu doi ani, NBU a impus restricţii dure asupra ieşirilor de capital şi a înăsprit controlul asupra schimburilor de valută, în ideea de a menţine stabilitatea financiară. În paralel, economia Ucrainei s-a contractat cu aproape o treime în primul an de război.

Pe măsură ce companiile ucrainene s-au adaptat la război au existat solicitări pentru relaxarea restricţiilor vizând mişcările de capital. Graţie ajutoarelor financiare, în valoare de mai multe miliarde de dolari, venite de la partenerii occidentali, economia ucraineană a înregistrat un avans de 5,3%, anul trecut, în timp ce prognozele pentru acest an arată un avans de 3%.

„Va fi cel mai mare pachet de liberalizare a mişcărilor de capital de la debutul invaziei”, a precizat departamentul de comunicare al Băncii Naţionale a Ucrainei.

Printre măsuri ar urma să se afle: acordarea permisiunii de a plăti, parţial, noi dividende non-rezidenţilor, autorizarea plăţilor pentru importurile de servicii şi plata dobânzilor pentru vechile datorii.

O decizie este aşteptată să fie adoptată în curând, au precizat oficialii de la NBU, însă nu au furnizat şi o dată exactă, precizând că se mai lucrează încă la ultimele detalii care vor fi discutate şi cu Fondul Monetar Internaţional, un important susţinător financiar al Ucrainei.

Banca Naţională a Ucrainei a început anul trecut să relaxeze restricţiile impuse mişcărilor de capital. Unul din primii paşi a fost introducerea unui curs de schimb mai flexibil, relaxând cursul de schimb fix pentru hrivna ucraineană. De asemenea, banca centrală a publicat o foaie de parcurs pentru noi măsuri de relaxare, atunci când războiul şi situaţia economică o vor permite.

Printre restricţiile cu care se confruntă, în prezent, companiile din Ucraina se regăseşte atât accesul limitat la achiziţiile de valută, cât şi limite la derularea anumitor plăţi operaţionale.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Andri Pişni, a afirmat anterior că banca centrală este aproape de a finaliza prima etapă a liberalizării, în condiţiile în care ajutorul financiar extern vital pentru acest an a fost asigurat.

La data de 1 aprilie 2024, rezervele valutare ale NBU au atins un nivel-record de 43,76 miliarde de dolari. Banca centrală estimează costul noilor măsuri de liberalizare la aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai cerute măsuri este posibilitatea firmelor de a plăti pentru importurile de servicii, precum marketing, publicitate şi consultanţă de business, în contextul în care companiile ucrainene încearcă să intre pe noi pieţe şi să urmărească noi oportunităţi de creştere, pentru a contracara pierderile suferite acasă din cauza războiului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău