(FOTO) Moldoveanca care transformă desenele animate în jucării, folosind croșeta. De la hobby la vânzări pe Instagram

23 Aug. 2021, 12:04
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2021, 12:04 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Moldoveanca Olga Toma transformă personajele din desene animate în jucării croșetate pentru copiii, pe care le îndrăgesc și maturii. Pasiunea pentru această activitate a rămas încă de la lecțiile de educație tehnologică din școală când croșeta covoare simple. Acum, chiar și cel mai straniu și neobișnuit personaj poate căpăta viață datorită tehnicii de croșetat utilizate de Olga. La început își dona propriile jucării, iar acum, datorită Instagramului, aceasta a devenit o sursă de venit pentru ea.

„Totul a început încă de la școală, de la lecțiile de educație tehnologică, când învățam cum să croșetăm covoare simple. Au fost doar câteva lecții, dar de atunci a fost dificil să mă opresc. Apoi a urmat o pauză lungă, după care câinele meu avea nevoie de haine pentru iarnă. Am cumpărat o bobină de ață și am început. Prima jucărie am tricotat-o pentru câinele meu, din ceea ce a rămas de la croșetat haine.”

Pentru Olga croșetatul este o activitate relaxantă, atunci când vede ceva pe internet mereu încearcă și ea. La început jucăriile erau donate rudelor și prietenilor, iar mai târziu a început să le vândă pe Instagram.

„Se pare că tricotatul este foarte relaxant. Am tricotat prima mea jucărie pentru câinele meu din ceea ce a rămas după tricotat haine. Apoi am vrut să încerc să tricotez altceva (păpuși, urși, iepuri), sunt atât de multe fotografii pe internet și vreau să încerc totul. La început, am donat lucrările mele rudelor și prietenilor, dar când toată lumea avea deja o jucărie, a trebuit să caut oameni noi. Aici mi-a venit în ajutor Instagram.”

Deși majoritatea membrilor din familia Olgăi se ocupau cu tricotajul, ea nu poate spune că a moștenit acest hobby, în timp ce buneii, părinții tricotau ciorapi și alte elemente vestimentare, ea a ales o altă direcție, cea a jucăriilor.

„Nu pot spune că am moștenit această abilitate. Membrii familiei mele au tricotat dintotdeauna. Mereu am avut șosete tricotate.
Și știind să tricotez două bucle, am inventat eu restul. Dar odată cu apariția internetului, învățarea a început să avanseze și mai repede.”

În general, Olga croșetează personaje din desene animate minioni, bebeluși, pokemon etc. De asemenea, are și clienți care îi arată personaje din cărți pe care să le croșeteze. Astfel de comenzi o inspiră și mai mult. Din spusele ei, jucăriile sunt cumpărate nu doar pentru copiii, dar sunt oferite cadou și celor maturi.

Olga spune că lucrează cu diferite materiale, ea spune că jucăriile pentru copiii sunt confecționate în mare parte din bumbac și semi-bumbac. Totuși, totul este foarte individual și în general, a folosit diverse materiale precum fibră acrilică, holofibra, lână, etc.

În ceea ce privește prețurile, acestea diferă în funcție de jucărie.

Totul depinde de jucărie. Cât de dificil este? Ce materiale folosesc? Cât timp va dura să o confecționez? Dar, în medie, prețurile încep de la 100 de lei și mai mult.”

Pe viitor Olga planifică să încerce doar schemele pe care le are în capul său, întrucât s-au adunat atât de multe.

„Am încercat o mulțime de hobby-uri diferite, dar, din anumite motive, tricotatul mi-a atras atenția. Folosind o croșetată și un fir, puteți crea orice jucărie, îmbrăcăminte, mobilier etc. Nici după 15 ani nu am încercat toate tehnicile și buclele de croșetat. Cu fiecare jucărie nouă, învăț ceva nou. Și acest lucru mă inspiră foarte mult.”

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău