Un parfum Chanel N°5 este vândut la fiecare 30 de secunde. Cum reușește compania să facă față unei cereri atât de mari

30 Aug. 2021, 15:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Aug. 2021, 15:05 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Casa de modă „Chanel” a cumpărat 10 hectare noi de iasomie în sudul Franței pentru a-și asigura producția Chanel N°5 pentru următorii ani. Soluția este una de precauție față de câmpurile cu flori care dispar din cauza schimbărilor climatice și a numărului mare de orășeni care aleg să se mute la țară. Urban scrie că cei 100 de mii de metri pătrați de câmpuri de iasomie se adaugă altor 200 de mii pe care brandul le are în portofoliu. Florile sunt adunat în parteneriat cu o familie locală din apropierea orașului Grasee sub forma unui ritual desfășurat la finalul verii, scrie Realitatea.md.

Regiunea de lângă Pegomas a devenit un centru al producției de parfumuri florale încă din secolul al XVII-lea, când tabacarii locali au avut nevoie de miresme pentru produsele lor din piele, încercând să scape de mirosul animalier mult prea pronunțat. Olivier Polge care este parfumierul-șef al produselor Chanel din 2013, când a preluat funcția de la tatăl său, a declarat pentru presa internațională că a făcut „această mișcare, pentru că au fost vremuri în care a fost o adevărată amenințare, iar producția de iasomie începuse să se mute în alte țări”.

Despre efectul pandemiei asupra meseriei de parfumier, Olivier Polge a povestit că a fost o provocare mare, deoarece virusul lasă efecte pe termen lung, iar o mare parte din cei care au fost infectați cu Covid-19 și-au pierdut simțul mirosului. Pentru un parfumier, simțul mirosului este „obiectul muncii”.

„Cu siguranță, a fost un an foarte straniu. Chiar dacă eu sunt un nas, am încercat la fel ca toată lumea să nu mă îmbolnăvesc”.

O sticluță a parfumului Chanel N°5 este vândută la fiecare 30 de secunde

Chanel N°5 a fost primul parfum lansat de Gabrielle „Coco” Chanel în 1921. Coco Chanel a fost prima imagine a parfumului, apărând în reclama publicată de Harper’s Bazaar.

Esența a fost creată de faimosul parfumier francez Ernest Beaux care i-a arătat lui Coco Chanel șase mostre. Se spune că cea aleasă a fost cea cu numărul cinci, de aici și denumirea parfumului. Simbolul parfumului este femeia emancipată, elegantă și modernă.

Recent, Chanel a lansat un nou parfum – „Paris Édimbourg” – inspirat din relația dintre Coco Chanel și Bendor – Ducele de Westminster.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău