VIDEO Surpriză de la Dacia! Astăzi a prezentat modelul „Jogger”, primul hibrid al mărcii. Cel mai scump de până acum

03 Sept. 2021, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Sept. 2021, 17:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Astăzi, 3 septembrie 2021, Dacia a prezentat primul hibrid din istoria companiei. Este vorba despre modelul „Jogger” care vine să readucă marca mai aproape de „esenţa” a ce se dorea a fi în 2004, atunci când a fost relansată de Grupul Renault. Noul model va fi cel mai scum și cel mai lung din gama Dacia.

Jogger va fi primul hibrid din gama Dacia şi va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

Preţul său de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA şi va fi cel mai scump model Dacia de până acum.

Oficialii francezi spun că Jogger este un model de segment compact – prin prisma lungimii, dar şi spaţiului interior. Partea sa din faţă este una identică cu Sandero Stepway. Segmentul compact reprezintă aproape 40% din piaţa europeană, iar SUV-urile compacte au mai bine de jumătate din acest segment pe care Jogger a fost lansat.

Jogger va fi cel mai lung model Dacia, cu o lungime de 4,55 metri. De asemenea, va avea și cel mai mare ampatament – 2,9 metri şi o gardă la sol de 20 cm.

Jogger vine cu bare de plafon care se pot roti pentru a permite transportul obiectelor şi vine cu bandouri pe portiere sub forma unui autocolant mai gros – decizie luată pentru a nu afecta aerodinamicitatea – faţă de cele groase din plastic sau greutatea.

În partea din spate sunt amplasate stopuri verticale pentru a avea un hayon cât mai lat – dacă primul MCV apela la două uşi pentru portbagaj, acum Jogger vine cu un hayon, soluţie considerată mai practică.

Cu noul model vor putea fi transportați cu ușurință șapte pasageri. Mașina are un portbagaj 160 de litri. În format cu 5 locuri capacitatea urcă la 708 litri, iar în cea cu două, 1.819 de litri. La acestea se adaugă 24 de litri spaţii de depozitare.

Jogger va dispune de două linii de echipare – Essential şi Comfort alături de una „limitată” – acesata fiind Extreme din 2022, momentul lansării.

Spre deosebire de primul MCV, Jogger va fi disponibil doar în această versiune, fără van sau pickup.

Pentru Jogger oficialii Renault se aşteaptă la un rezultat similar cu al gamei Logan&Sandero la testele de siguranţă, având în vedere platforma.

Vânzările vor demara în februarie 2022, iar comenzile vor fi preluate din luna noiembrie.

Realitatea Live

28 Apr. 2024, 19:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2024, 19:09 // Actual //  Lupu Eduard

Specialiştii au stabilit că aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare.

„Am reuşit, după multe luni de negocieri şi multe drumuri la Bucureşti, să trecem de o etapă foarte importantă, şi anume obţinerea acordului de la ROMATSA, de delimitare a spaţiului aerian al aeroportului. Nu a fost uşor, nu a fost simplu, însă am reuşit să deblocăm cea mai complicată parte din acest moment, astfel încât să putem continua studiile şi expertizele, aeroportul urmând să fie construit pe un teren aflat între Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu. Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bârlad, precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autorităţile au mai anunţat că aeroportul va prelua din identitatea oraşului, prin amenajarea unei zone de promenadă asemănătoare cu Faleza Dunării din Galaţi. Aeroportul va fi construit după un concept ecologic, cu multă vegetaţie pe faţade şi la interior, şi cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru un consum redus şi emisii poluante cât mai scăzute. Totodată, va fi singurul aeroport din România cu un spaţiu expoziţional, în care pasagerii vor putea admira diferite expoziţii şi vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale.

Conform proiectului, Aeroportul Internaţional Galaţi-Brăila este prevăzut cu un terminal de pasageri, cu o suprafaţă desfăşurată de 28.500 de mp, şi un terminal cargo, cu o suprafaţă de aproximativ 5.500 de mp. Pentru eficienţă maximă, turnul de control va fi unul integrat în cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porţi de îmbarcare. Pista de decolare şi aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Constanţa.

„Practic, pe această pistă vor putea decola şi ateriza toate tipurile de avioane comerciale. Am finalizat deja o parte din studiile necesare, lucrăm la altele, unele necesitând multe luni de colectare a datelor şi de analiză a lor, iar în paralel analizăm toate sursele de finanţare, astfel încât după finalizarea studiului de fezabilitate să putem demara licitaţia pentru construirea aeroportului. Lucrăm în echipă, alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila, astfel încât acest important obiectiv de investiţii, care ar dezvolta major întreaga zonă, să devină realitate”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Specialiştii au inclus în proiect numeroase echipamente, sisteme şi instalaţii precum panouri fotovoltaice, instalaţii inteligente de iluminat, staţii de încărcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere şi analiză video pe bază de inteligenţă artificială (detecţia bagajelor abandonate sau a vehiculelor care se deplasează în sens greşit), sistem de supraveghere a pistei (detectare prezenţă umană sau vehicul), echipament de ultimă generaţie de scanare a bagajelor de cabină (va permite păstrarea în bagaj a laptop-urilor), porţi automate de verificare a cărţilor de îmbarcare şi sistem de automatizare a zonei tehnice”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău