Rozătorul cu spirit de afaceri. Mr. Goxx, hamsterul care „bate” investitorii umani la tranzacționarea de criptomonede

28 Sept. 2021, 14:03
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Sept. 2021, 14:03 // Au Bani //  MD Bani

Un hamster pe nume Mr. Goxx tranzacționează criptomonede dintr-o cutie concepută special pentru această activitate. Mr Goxx „alege” ce monede să cumpere sau să vândă rulând pe o roată și plimbându-se prin unul dintre cele două tuneluri instalate în cușcă. De când a început să tranzacționeze, portofoliul hamsterului a crescut cu 24%.

Începând cu 12 iunie, Mr. Goxx a început să tranzacționeze criptomonede, iar de atunci portofoliul său a înregistrat performanțe impresionante, vineri, acesta înregistra o creștere de 24%.

De asemenea, hamsterul „bate” investitorii umani la tranzacționarea de monede digitale.

Rozătorul cu spirit de afaceri are un birou de comerț atașat cuștii sale obișnuite. În fiecare zi, când intră în birou, începe un flux live pe Twitch, iar contul său de Twitter anunță adepții: Mr. Goxx a început o sesiune de tranzacționare.

Rulând în „roata de intenție”, el selectează criptomoneda pe care ar dori să o tranzacționeze, pe măsură ce roata se rotește prin diferitele opțiuni. Etajul biroului său are două tuneluri în apropiere: unul pentru cumpărare, altul pentru vânzare.

De fiecare dată când trece printr-un tunel, dispozitivele electronice conectate la biroul său finalizează o tranzacție conform dorințelor domnului Goxx.

În spatele spatele finanțatorului cu blană sunt doi bărbați de 30 de ani, din Germania.

„Am simțit că totul devine din ce în ce mai scump în aceste zile și că economiile de clădire sunt foarte greu de realizat cu chiriile mari de plătit”, au spus ei. Se pare că majoritatea oamenilor din generația noastră nu văd nicio altă șansă decât să își arunce o mare parte din economiile pe piața criptografică, fără să aibă nici o idee despre ce se întâmplă acolo. Glumeam dacă hamsterul meu va putea lua decizii de investiții mai inteligente decât noi, oamenii”.

Numele Mr. Goxx este el însuși un semn al potențialelor dezastre ale pieței criptografice. O companie numită Mt Gox a fost odată cel mai mare schimb de cripte de pe planetă – până când a fost compromisă și sute de mii de bitcoin furate, făcând compania să facă faliment.

Goxx Capital

Prima lună a fost dură. Domnul Goxx a început pe 12 iunie cu 326 EUR, plasând o comandă pentru Stellar (XLM). O lună și 95 de comenzi mai târziu, Goxx Capital a scăzut cu 7,3%.

Însă, începând cu 27 septembrie, performanța în cariera traderului curajos a crescut cu 19,41%.

Aceasta depășește nu numai rentabilitatea pe piețele bursiere importante, cum ar fi FTSE 100 sau Dow Jones, ci și performanța investiției companiei supreme Warren Buffet, Berkshire Hathaway, conform calculelor site-ului de știri cripto Protos.

Și chiar și pe piața criptografică, Mr. Goxx a ieșit uneori ușor înaintea Bitcoin, cea mai mare dintre monede.

Pentru a fi clar, Goxx Capital nu este o firmă de investiții reală – iar partenerii umani ai domnului Goxx sunt dornici să sublinieze cu fiecare tweet pe care nu ar trebui să-l ia drept sfat de investiții.

Dar persoanele din spatele Mr. Goxx preferă să rămână anonim.

Criptomonedele au fost „subiecte foarte controversate” și „ca în cazul oricărui subiect discutat pe internet în ziua de azi, se pare că discuțiile pot deveni aprinse și incivile destul de repede”, au declarat aceștia pentru BBC News.

A început ca un proiect de hobby în timpul „nebuniei coroanei care ne-a lovit viața”.

Proprietarul Mr. Goxx, lector și specialist în prototipuri, spune că îi place să suscite interesul oamenilor pentru noile tehnologii, uneori cu umor.

Celălalt om implicat, un programator, a fost cel mai bun prieten al său de la universitate.

Și perechea, care locuiește la sute de kilometri distanță una de cealaltă, „s-a reunit” lucrând de la distanță la Goxx Capital.

Comerțele la întâmplare ale rozătoarelor primesc mult interes de la oameni, atât online, cât și în viața reală.

„De când hamsterul meu și-a asumat afacerea, i-am adus pe toți cei din jurul meu să ceară mai multe informații despre această problemă criptografică”, a spus proprietarul domnului Goxx pentru BBC News, „în principal oameni care vor fugi în mod normal dacă ar auzi cuvântul„ blockchain ” . ”

Goxx Box

Aproape totul de pe podeaua de tranzacționare a domnului Goxx este de casă, cu excepția câtorva fragmente de cod (biblioteci) pe care prietenii le-au folosit.

Biroul este complet automatizat, utilizând o gamă largă de tehnologii, inclusiv scripturi software, microcontrolere, computere cu o singură placă, design asistat de computer, imprimare 3D, tăiere cu laser și multe altele.

Toate acestea au făcut „o configurare destul de complexă”, au spus creatorii umani.

„Avem în minte multe caracteristici care ar face ca totul să fie mult mai distractiv de urmărit și ar însemna și mai mult spațiu pentru care domnul Goxx să se poată juca”, au spus ei.

Dar domnul Goxx, ca un adevărat executiv de succes, își păstrează propriile ore. Portalul dintre cușca sa obișnuită rămâne deschis, cu excepția cazului în care trebuie să rămână așezat pentru curățenie, astfel încât să poată ceasul oricând.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 11:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 11:49 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Averea lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, a înregistrat un salt spectaculos după un raliu pe bursă al acţiunilor, miliardarul câştigând 37,7 miliarde de dolari la doar o săptămână după ce a concediat 14.000 de oameni, scrie Bloomberg.

Luni, acţiunile Tesla au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii trei ani, în urma informaţiilor potrivit cărora compania a primit aprobarea din partea oficialilor chinezi pentru a-şi implementa sistemul de driver-assistance pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Acest lucru a venit după ce săptămâna trecută s-a aflat că Tesla intenţionează să lanseze chiar în acest an un nou model de automobile electric mai ieftin, ceea ce a atenuat îngrijorările legate de rezultatele companiei.

Musk a adăugat 18,5 miliarde de dolari la averea sa numai luni, a 13-a cea mai mare creştere zilnică pe bursă pentru un miliardar conform indicelui de avere Bloomberg şi a şaptea cea mai mare pentru Musk. Cu o avere netă de 201,5 miliarde de dolari, el este aproape de a-l depăşi pe Jeff Bezos, aflat pe locul al doilea, după ce săptămâna trecută l-a depăşit pe Mark Zuckerberg.

Musk, în vârstă de 52 de ani, îşi trage averea în principal din participaţia sa la Tesla, precum şi din participaţiile sale la Space Exploration Technologies Corp. şi X, fostul Twitter.

Înainte de recenta revenire, Tesla s-a confruntat cu cea mai slabă performanţă a acţiunilor din indicele S&P 500, pe fondul reducerilor de preţuri şi al unei scăderi surprinzătoare a livrărilor de vehicule.

Valoarea acţiunilor X (fostul Twitter), între timp, s-a prăbuşit cu aproximativ 73% de când Musk a cumpărat compania  în urmă cu doi ani, potrivit unei evaluări din martie a Fidelity Blue Chip Growth Fund, care a investit alături de el.

Un pilon important pentru averea lui Musk a fost SpaceX, a cărei valoare a crescut cu peste 40% între jumătatea anului 2022 şi sfârşitul anului 2023.

Miliardarul se confruntă cu presiuni pe plan intern.Tesla a cerut acţionarilor să voteze din nou pachetul de de 56 de miliarde de dolari al lui Musk, care a fost anulat de o instanţă din Delware la începutul acestui an.

Dacă va fi respins, Musk riscă să piardă opţiunile de cumpărare de acţiuni care reprezintă aproape un sfert din averea sa netă.

Curtea Supremă a SUA a respins, de asemenea, luni, un apel al lui Musk în cazul „Twitter sitter”, lăsând intact acordul său cu Securities and Exchange Commission de a cere unui avocat intern să aprobe în prealabil postările sale pe reţelele de socializare despre Tesla.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău