Angajații maib, pe podiumul Chișinău International Marathon

22 Oct. 2021, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Oct. 2021, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

În dimineața zilei de duminică, 17 octombrie, atunci când chiar și soarele abia desprindea pleoapele, echipa maib, în număr de 100 de membri Activi la Superlativ, era deja aranjată mândră la linia de start a cursei Chisinau International Marathon.

După mai multe antrenamente profesioniste cu antrenorul băncii, dar și individuale, angajații au pornit la pas ritmic să parcurgă distanțe de 5, 10, 21 și 42 de kilometri în centrul capitalei. Cei mai mulți superlativi au parcurs distanța de 10 km, pentru cursa de 5 km s-au aliniat la start 37 de angajați ai băncii, 17 pasionați de sport au alergat distanța de 21 km, iar 3 cei mai curajoși dintre superlativi și-au testat rezistența la cursa de 42 km.

La linia de finiș au fost întâmpinați de voluntarii maratonului, care le-au înmânat medaliile meritate, dar și de colegii care i-au felicitat pentru rezultatele frumoase, ambiția și puterea de care au dat dovadă. Doi dintre membrii echipei s-au clasat pe locuri fruntașe:

  • Constanța Bontea, locul I, distanța 42 km, categoria de vârstă 25-29 ani;
  • Victoria Ceban, locul III, distanța 10 km, categoria de vârstă 30-34 ani.

Constanța Bontea, specialist planificare și analiză, membră a comunității maib Activ la Superlativ:

„Alerg relativ de scurt timp, am început să alerg în timpul studenției pentru a medita în liniște, așa că nu pot sa mă atribui oamenilor care aleargă pentru trofee. Eu alerg pentru că îmi place să mă simt bine. Am alergat anul trecut distanța de 42 km singură și știam ca este o provocare deloc ușoară, dar mi-am dorit, totuși, să simt emoțiile unui maraton în competiție, unde la sfârșit primești și o medalie, pe care, de fapt, o primesc toți participanții (încă un lucru care îmi place în competițiile de alergare). M-a impresionat profund cum am fost susținută de oamenii pe care îi credeam aparent străini, pe care nu îi cunoșteam deloc, dar care perfect înțelegeau prin ce trec în acele momente”.

Victoria Ceban, manager IMM, membră a comunității maib Activ la Superlativ:

„Maratonul din acest an a fost despre încercarea de a mă depăși, de a cuprinde ceva mai mult decât pot, motivată fiind de energia intensă și entuziasmul mulțimii. Desigur, odată cu fiecare antrenament individual sau de grup simți cum crește rezistența mușchilor, dar eu niciodată nu eram axată pe a fixa recorduri într-un anumit interval de timp sau la o anumită viteză, alergam din plăcere și în ritmul plămânilor.                             

Trăim într-o perioadă în care expresia „live healthy” e primordială, de aceea cred că e obligatoriu practicarea sportului minim o dată pe zi, iar când pare a fi greu, să ne aducem aminte de expresia care îi motivează pe sportivi în viață – Go hard or go home”.

Pentru echipa maib, participarea la evenimentele sportive din țară și de peste hotare a devenit o tradiție. Comunitatea Activ la Superlativ a împlinit recent 2 ani de la fondare, perioadă în care membrii acesteia au participat la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” etc.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib Activ la Superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ, dar și este aleasă ca angajator de top, conform studiilor recente.

P.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău