Plătește cu cardul la terminalele de autoservire maib

05 Nov. 2021, 10:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Nov. 2021, 10:42 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Ești obișnuit să plătești cash facturile sau creditul la terminalul de autoservire, însă îți dorești o alternativă mai comodă? Maib ți-o oferă prin modernizarea terminalelor de autoservire, care acum acceptă achitările cu un card bancar. În acest fel, terminalele de la maib sunt unicele din Republica Moldova care primesc plăți nu doar în numerar, dar și cu cardul.

La terminalele maib poți efectua diverse tranzacții, achita facturile, taxele, amenzile etc., și nu mai depinzi de programul de lucru al unităților bancare. Utilizând cardul bancar, nu-ți mai faci griji că terminalul acceptă bancnote cu o anumită valoare nominală și nu eliberează rest. Plătești exact suma indicată în factură sau contul de plată, banii fiind extrași din contul de card.

Ai la dispoziție 173 de terminale de autoservire, disponibile în toate localitățile țării (în sucursale, la posturile vamale, în centrele comerciale şi hypermarket-urile din Chișinău) și care acceptă plăți cu cardurile (VISA, Mastercard, American Express) emise de orice bancă.

Terminalele au un meniu simplu și intuitiv, fiind dotate cu tehnologii moderne: ecran tactil, cititoare de carduri contactless, sisteme de securitate sporită, iar serviciile de tip self-service sunt permanent diversificate.

Prin intermediul terminalelor de autoservire maib:

  • efectuezi operațiuni bancare (achitarea ratelor lunare la credit, alimentarea contului de card/curent etc.);
  • achiți facturile pentru serviciile comunale, emise de 220 de furnizori de servicii structuraţi pe principiul amplasării teritoriale;
  • achiți facturile pentru telefonie/internet/TV;
  • plătești taxa de stat, amenda;
  • plătești serviciile publice prin Mpay, e-vinieta și multe altele.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Maib – împreună la nivelul următor!

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ