Participă la „Tech Women Summit 2021”, cel mai important eveniment dedicat fetelor și femeilor din industria TIC

05 Nov. 2021, 11:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Nov. 2021, 11:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Interesul fetelor și femeilor față de tehnologiile informaționale este în continuă creștere, iar multe dintre tinere participă, încă de pe băncile școlii, la programe, cursuri și competiții, pentru a putea dezvolta mai ușor o carieră în IT. Remunerarea financiară mai atractivă, posibilitatea de a lucra de la distanță și de a călători, șansele de a munci în companii străine și de a obține experiențe internaționale sunt doar câțiva dintre factorii care determină fetele și femeile să aleagă profesii în domeniu. Cu toate acestea, multe dintre femeile interesate de IT se confruntă cu bariere, precum: stereotipurile că IT reprezintă o industrie dedicată bărbaților, frica de a nu reuși sau de a se integra într-un colectiv cu mai mulți bărbați, lipsa de cunoaștere a disciplinelor TIC, dar și altele.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, doar o treime din locurile de muncă în domeniul IT sunt ocupate de către femei, dintre care doar 19% dețin profesii digitale, cifre relativ mai mici cu 5 la sută, în comparație cu numărul femeilor care muncesc în IT în țări ca România sau Bulgaria.

Pentru a pune în valoare talentul și aspirațiile fetelor și femeilor care își doresc o carieră în IT, Tekwill, prin intermediul proiectelor sale, a oferit și oferă fetelor și femeilor cursuri de orientare profesională, instruire, posibilitatea de a excela în carieră, programe care includ experiențe internaționale, zone de muncă și un mediu atractiv și cooperant, fiind, în același timp, o platformă de încredere și încurajare, pentru ca ele să depășească barierele și să să afirme profesional.

În anul 2018, în cadrul proiectul Tekwill, a fost lansată platforma „Tech Women Moldova”, care își propune să instruiască femeile în domeniul tehnologiilor și să adune femei profesioniste, care să-și împărtășească cunoștințele și bunele practici, pentru a motiva alte fete și femei să urmeze o carieră în TIC.

Proiectul Tekwill, finanțat de partenerii săi – USAID și Suedia – susține și promovează implicarea femeilor în domeniul TIC, iar pe parcursul anilor a lansat și dezvoltat un șir de inițiative, 44 la sută dintre beneficiarii acestora fiind femei.

12 noiembrie –  ediția „Tech Women Summit 2021”. Urmărește online evenimentul!

Pentru a încuraja schimbul de experiență și pentru a oferi profesionistelor din IT și viitoarelor specialiste în domeniu o platformă de comunicare și consolidare a comunității tech, proiectul Tekwill, în parteneriat cu „Tech Women Moldova”, lansează cea de-a doua ediție a „Tech Women Summit 2021”. Evenimentul este dedicat în exclusivitate fetelor și femeilor care deja au o carieră fulminantă în IT, viitoarelor profesioniste în domeniu, dar și tuturor femeilor care sunt interesate de tehnologiile informaționale. Summitul va aduce în fața publicului invitate speciale de peste hotare, care vor povesti despre calea lor către succes în industria TIC, noutăți din domeniu, sesiuni de formare și ateliere practice la subiecte de actualitate în domeniu, dar și o perspectivă profesională asupra direcției de activitate pentru toate femeile care își doresc o afirmare în carieră.

Femei cu nume de referință în industria IT, managere care au demonstrat performanță în  direcțiile lor de activitate, profesioniste și specialiste dedicate din țară și de peste hotare vor insipira alte fete și femei să manifeste curaj, consecvență și încredere în alegerea unei profesii în domeniul tehnologiilor informaționale.

Cea de-a doua ediție „Tech Women Summit 2021” se va desfășura în data de 12 noiembrie, în format hibrid. Evenimentul va include prezentări, panele de discuții și de informare, câteva sesiuni de networking și interacțiune într-o atmosferă prietenoasă și va fi moderat de profesioniste care activează în companii IT din țară.

Dacă îți dorești o reorientare profesională, te interesează domeniul IT sau ești la început de cale în industria tehnologiilor informaționale, ÎNSCRIE-TE la eveniment!

Participarea este gratuită, iar numărul de locuri este limitat.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, urmărește pagina de Facebook Tech Women Moldova și pagina de Facebook a evenimentului – „Tech Women Summit 2021”.

„Tech Women Summit 2021” este organizat de către proiectul Tekwill și „Tech Women Moldova”, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suediei, UN Women, dar și a partenerilor privați.

Despre Tech Women Moldova

„Tech Women Moldova” este o platformă lansată în anul 2018 cu sprijinul proiectului Tekwill, finanțat de USAID și Suedia. Inițiativa își propune să fortifice cunoștințele  femeilor în tehnologie și să aducă profesioniste împreună, pentru a-și împărtăși cunoștințele, bunele practici, dar și pentru a motiva și alte fete și femei să urmeze o carieră în IT.

Începând cu 2 februarie 2021, „Tech Women Moldova” este o asociație publică, dedicată atragerii, sprijinirii și promovării femeilor în domeniul TIC, pentru crearea condițiilor potrivite de participare a acestora în cea mai dinamică industrie a prezentului și viitorului.

În prezent, „Tech Women Moldova” are 16 membre active implicate în programe și evenimente dedicate fetelor și femeilor.

Pentru anul 2021, Asociația își propune să devină cea mai mare platformă pentru fete și femei din industria tech, cu accent pe evenimente, schimb de experiență și de cunoștințe, programe de mentorat, conferințe motivaționale, cursuri educaționale pentru mai multe oportunități în carieră, creștere profesională și afirmare în domeniul TIC.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău