Cadrul normativ și politici în domeniul serviciilor sociale. Standarde de respectat pentru obținerea acreditărilor

11 Nov. 2021, 17:55
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
11 Nov. 2021, 17:55 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În cadrul unei ample campanii de promovare a antreprenoriatului  social, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova a desfășurat Webinarul și Atelierul de Lucru cu tematica „Cadrul normativ și politici în domeniul serviciilor sociale”. Evenimentul a fost susținut de Galina Bujor, șef al Direcției politici de asistență socială a familiilor cu venituri mici, vârstnicilor și veteranilor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La webinarul și atelierul de lucru din data de 11 noiembrie 2021, participanții au aflat despre normativele și politicile din domeniul serviciilor sociale. Importanța acestui subiect pentru antreprenoriatul social este deosebită, așa cum în calitate de prestator de servicii sociale pot fi persoane fizice sau persoane juridice publice ori private, inclusiv întreprinderile sociale și întreprinderile sociale de inserție.

Important de menționat că prestatorii de servicii sociale pot organiza şi oferi servicii sociale dacă sunt acreditaţi în condiţiile legii. Când vorbim despre servicii sociale, avem în vedere și servicii primare, servicii specializate și servicii cu specializare înaltă.

„Consiliul Național pentru Acreditarea Prestatorilor de Servicii Sociale este instituția de pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale este instituția responsabilă de oferirea acreditărilor. La fel, echipa Consiliului oferă persoanelor care doresc să obțină acreditarea și instruirea necesară pentru a obține statutul de prestator de servicii sociale. Specialiștii din cadrul Comisiei de Acreditare sunt specialiști independenți.”, a explicat Galina Bujor.

De asemenea, pe durata evenimentului au fost prezentate și standardele necesare de respectat pentru obținerea acreditărilor.

Înregistrarea evenimentului de astăzi:

Seria de evenimente de instruire dedicate promovării și dezvoltării Antreprenoriatului Social continuă. Agenda evenimentelor poate fi consultată AICI.

Anterior, au fost desfășurate evenimentele:

  • Webinar + Atelier de lucru: „Noțiuni generale privind antreprenoriatul social. Beneficii și oportunități”
  • Webinar + Atelier de lucru: „Aspecte legale și practice în obținerea statutului de întreprindere socială”
  • Webinar + Atelier de lucru: Procedura de obținere a subvenției pentru locurile de muncă pentru persoanele defavorizate
  • Webinar + Atelier de lucru: Aspecte contabile și raportarea financiară în cadrul întreprinderilor sociale
  • Webinar + Atelier de lucru: „Aspecte fiscale și facilități în cadrul întreprinderilor sociale”
  • Webinar + Atelier de lucru: „„Particularitățile de creare și gestionare a afacerii sociale”
  • Webinar + Atelier de lucru: „Modele de afaceri în antreprenoriat social. Idei de afaceri fezabile, care pot fi dezvoltate în întreprinderi sociale”

Webinar + Atelier de lucru: „Posibilități de promovare a serviciilor antreprenoriatului social. Oportunități gratuite”

Pentru înregistrarea prealabilă la evenimentele desfășurate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul:  https://forms.gle/s8xG2quRTw4zZFPC8

Persoanele înregistrate vor primi link-ul de acces la evenimentele desfășurate.

Campanie inițiată  și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 20:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 20:45 // Actual //  Ursu Victor

Victor Parlicov, ministrul Energiei a anunțat că merge luni la Gazprom să-l întrebe pe Miller dacă gigantul rus își va onora contractul indiferent de situația tranzitului de gaz prin Ucraina.

„Este cel mai important detaliu pe care urmează să-l discutăm cei de la Gazprom, dacă își va onora obligațiile contractuale(…) Data de de 25 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător, deoarece mai există posibilitatea rezervărilor lunare de metan, după cele trimestriale au eșuat“, a punctat Parlicov.

Potrivit ministrului, invitația a venit de la Gazprom, în care este scris că vor să discutăm și datoria malului drept de 709 milioane de dolari.

„Noi suntem pregătiți și de scenariul în care gazul rusesc nu va mai veni de la Gazprom, însă cei din regiunea stângă vor trebui să facă plățile în avans”, a punctat Parlicov.

Dacă se materializează acest scenariu, potrivit ministrului, va trebui să ne asumă responsabilitatea pentru regiunea transnistreană, iar UE și SUA vor salva regiunea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău