Top 10 cele mai bogate femei din SUA în 2021

29 Nov. 2021, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
29 Nov. 2021, 09:19 // Actual //  bani.md

Femeile reprezintă doar 14% din lista Forbes 400, clasament anual întocmit de ediția americană Forbes. Cele 56 de prezențe feminine au o avere cumulată estimată la 564 de miliarde de dolari, în creștere cu 100 de miliarde de dolari față de 2020, scrie forbes.ro.

Cu o avere estimată la 67,9 miliarde de dolari, Alice Walton (foto), moștenitoarea Walmart, rămâne cea mai bogată femeie din SUA pentru al șaptelea an consecutiv. Ea este cu 5,6 miliarde de dolari mai bogată decât anul trecut, ca urmare a creșterii cu 13% a acțiunilor Walmart.

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos (fondatorul Amazon), este a doua cea mai bogată femeie pentru al doilea an consecutiv – în ciuda faptului că a donat aproximativ 8,6 miliarde de dolari din 2020 până în prezent, către 780 de organizații nonprofit, ca parte a eforturilor sale continue de a dona moștenirea Amazon. Averea netă a lui Scott a crescut cu 1,5 miliarde de dolari în ultimul an, ajungând astăzi la circa 59 de miliarde de dolari.

Peste 90% dintre femeile pe care le regăsim în paginile Forbes 400 din 2021 sunt mai bogate decât anul trecut. Cea mai mare creștere a înregistrat-o directoarea executivă a Fidelity Investments, Abigail Johnson, a cărei bogății a crescut cu 10 miliarde de dolari. A doua cea mai mare creștere a înregistrat-o Larene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs și fondatoare companiei de investiții și advocacy Emerson Collective, în urma creșterii de 66% a acțiunilor Apple și de 53% a acțiunilor Disney.

Deși numărul total de femei a rămas același, trei nou-venite și o repatriere au înlocuit patru femei din clasamentul de anul trecut. Oprah Winfrey a părăsit lista Forbes 400 pentru prima dată în ultimii 26 de ani. Doris Fisher, cofondatoarea retailer-ului Gap, a ieșit si ea anul acesta din top. La fel și moștenitoarele imperiilor în real estate din New York – Amy Goldman Fowler și Diane Kemper.

1. Alice Walton
Avere netă: 67,9 miliarde de dolari
Sursa: Walmart


2. MacKenzie Scott
Avere netă: 58,5 miliarde de dolari
Sursa: Amazon


3. Julia Koch și familia
Avere netă: 51 de miliarde de dolari
Sursa: Koch Industries


4. Jacqueline Mars
Avere netă: 31,8 miliarde de dolari
Sursa: ciocolată, hrană pentru animale de companie


5. Miriam Adelson
Avere netă: 30,4 miliarde de dolari
Sursa: cazinouri


6. Abigail Johnson
Avere netă: 25,2 miliarde de dolari
Sursa: managementul banilor


7. Laurene Powell Jobs
Avere netă: 22,1 miliarde de dolari
Sursa: Apple, Disney


8. Diane Hendricks
Avere netă: 11 miliarde de dolari
Sursa: ABC Supply


9. Blair Parry-Okeden
Avere netă: 9,7 miliarde de dolari
Sursa: mass-media, auto


10. Ann Walton Kroenke
Avere netă: 9,3 miliarde de dolari
Sursa: Walmart

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău