OMV Petrom extinde punctele de reîncărcare pentru maşinile electrice în benzinăriile din Republica Moldova şi Serbia

14 Dec. 2021, 15:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Dec. 2021, 15:25 // Actual //  Lupu Eduard

OMV Petrom extinde reţeaua de reîncărcare pentru maşinile electrice în Republica Moldova şi Serbia, în staţiile de distribuţie a carburanţilor Petrom şi OMV, cele trei ţări urmând să fie conectate de o reţea de aproximativ 100 de staţii până la finalul lui 2022.

Staţiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute, iar pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute.

 Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate tarile din regiune în care deţinem staţii de carburanţi. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din reţeaua OMV si Petrom din regiune va dispune de staţii de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziţia clienţilor noştri peste 500 de puncte cu soluţii alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a maşinilor electrice , soluţii pe bază de gaze naturale precum GNL şi GNC, cât şi hidrogen.”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Prima staţie pentru maşini electricte a fost deschisă de OMV Petrom în urmă cu patru ani, într-un proiect pilot cu Electrica.

În ultimii doi ani, OMV Petrom a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X si Renovatio pentru a dezvolta o reţea de 80 staţii electrice rapide şi ultra-rapide în România şi în Bulgaria. În prezent sunt funcţionale 19 staţii în Romania şi Bulgaria.

OMV Petrom va deschide staţiile din Republica Moldova în baza parteneriatului cu Renovatio, compania vizând minim 5 staţii, cu o putere instalată de 75 kW.

Grupul austriac OMV deţine 51% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6%, Fondul Proprietatea 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:19 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este țara paradoxurilor. Or, fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, se arată indignat de costul vieții din stânga Prutului. „Sunt oare moldovenii atât de bogați, încât să plătească așa prețuri și tarife? Eu (continui) să călătoresc destul de mult – inclusiv cu cortul – și sunt curios: ce, unde și cum”.

Sturza a subliniat discrepanțele majore între prețurile practicate în Republica Moldova și cele din alte țări europene. Remarcând că ceea ce se consideră „premium” în Moldova este adesea echivalent cu nivelul economic în alte țări europene, el a atins subiecte precum prețurile la alimente, tarifele la utilități, costul locuințelor și chiriile la spații comerciale și hoteluri.

„Tarifele la utilități, nu vreau să răscolesc. Costul unui metru pătrat de apartament e mai mare decât la București, și asta în condițiile în care trebuie să faci „remont”. Adică, finisajele sunt pe cont propriu, iar asta dublează prețul. La avion? Păi, mai bine plec spre America decât spre Chișinău. Chiriile la spațiile comerciale? Ca la Paris. Tarifele la hoteluri? Tot pe acolo”, scrie fostul premier.

Îngrijorarea sa este evidentă și în ceea ce privește costurile materialelor de construcție și instalațiilor sanitare, care sunt de două ori mai mari decât în țări precum România. Aceasta a dus la o situație în care unii moldoveni sunt tentați să aducă materiale de construcție din alte țări, pentru a face economii semnificative. „Întreb afaceriștii și comercianții: de ce puneți adaos 200%?! Păi, avem costuri, riscuri, vânzări mici… ”.

În final, fostul premier și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de viziune a businessului local și la politica autorităților, sugerând că intervenția este necesară în domenii precum politica concurențială și fiscală pentru a promova o creștere economică sustenabilă și pentru a încuraja producția internă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău