Maib introduce identificarea biometrică 3D Secure pentru a oferi mai multă siguranță la cumpărăturile online

16 Dec. 2021, 16:49
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
16 Dec. 2021, 16:49 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru o experiență de cumpărături online mai sigură, mai modernă și fără griji, maib schimbă modalitatea de autentificare a plăților online. De acum înainte, în loc de confirmarea tranzacției prin codul unic primit prin SMS, clienții maib vor utiliza autentificarea biometrică 3D Secure prin aplicația maibank: recunoașterea facială (Face ID) sau amprenta digitală (Touch ID).

3D-Secure este un serviciu atașat cardului și un standard internațional de securitate pentru plățile online, astfel încât riscul de fraudă se reduce la maxim. Noua modalitate de autentificare a achitărilor pe Internet se va activa automat la următoarea tranzacție online.

Cum funcționează autentificarea biometrică?

  1. Descarcă și instalează gratuit aplicația mobilă maibank de pe telefonul tău în funcție de sistemul de operare folosit (dacă nu ești încă utilizator maibank).
  2. Accesează site-ul și verifică dacă sistemul de comerț electronic securizat este implementat de comerciant sub denumirea de „Mastercard Identity Check” pentru cardurile de tip Mastercard și „Verified by Visa” pentru cardurile Visa.
  3. Alege produsul dorit, finalizează comanda și completează datele cardului.
  4. Prin intermediul aplicației maibank se va deschide ecranul cu datele tranzacției. Aprobă plata online, selectând cea mai convenabilă metodă: recunoașterea facială sau amprenta.
  5. În cazul în care te-ai răzgândit sau nu ai inițiat tranzacția respectivă, o poți respinge din același ecran maibank.

Autentificarea biometrică va fi aplicată inclusiv la achitarea facturilor pentru serviciile comunale, plata serviciilor publice prin MPay sau a altor servicii, prestate de organizații private, pe site-urile de profil.

Pentru a te bucura de plăți securizate, asigură-te că numărul de telefon mobil, utilizat în relația cu banca, este corect și actual. Vezi aici cum să-ți actualizezi datele personale.

E simplu și ușor să efectuezi cumpărături online, utilizând noua metodă de autentificare biometrică prin maibank.

Maib – împreună spre nivelul următor.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău