Discuții între Vasiloi și Tofilat. Călătoria cu trenul este o modalitate rapidă de trecere a frontierei de stat

21 Dec. 2021, 12:43
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Dec. 2021, 12:43 // Actual //  MD Bani

Șefii Poliției de Frontieră și Întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova s-au întâlnit într-o ședință în care au discutat despre funcționalitatea punctelor de trecere a frontierei feroviare și reluarea unor curse internaționale, dar și necesitatea îmbunătății infrastructurii în vederea asigurării condițiilor indispensabile efectuării controlului la trecerea frontierei de stat. Potrivit reprezentanților ambelor delegații, călătoria cu trenul este o modalitate rapidă de trecere a frontierei de stat.

Rosian Vasiloi a apreciat inițiativa reluării circulației celor două trenuri Chișinău-București și Iași-Ungheni, astfel oferindu-se posibilitatea călătorilor de a opta și pentru această cale pentru a reveni acasă sau pentru a planifica o vacanța în România. Totodată, funcționalitatea punctului de trecere a frontierei Ungheni feroviar este mai mult decât necesară în ajunul sărbătorilor, când se atestă un flux majorat de călători, astfel fiind și o modalitate eficientă de a degaja circulația transfrontalieră prin punctele de trecere a frontierei auto.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre deficiențele identificate la punctele de trecere a frontierei feroviare și care influențează în mod direct controlul trecerii frontierei de stat. Printre cele mai importante probleme au fost menționate: lipsa unei infrastructuri moderne, insuficiența încăperilor de serviciu destinate Poliției de Frontieră, amenajarea integrală a perimetrului teritoriului gării cu gard, întru imposibilitatea asigurării regimului, lipsa iluminării teritoriului punctelor de trecere a frontierei și celui aferent ceea ce îngreunează activitatea de monitorizare continuă și control eficient al graniturilor de tren.

„Aceste aspecte vor fi discutate și analizate în cadrul ședințelor interne ale Întreprinderii, iar în cel mai apropiat timp va fi înaintat un set de propuneri menite să excludă aceste neajunsuri” a menționat Oleg Tofilat.

Amintim că, din data de 12 decembrie a fost reluată circulația trenului nr.105/106  Chișinău-București. Până pe 31 decembrie trenul va circula de 2 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri. Începând cu 02 ianuarie 2022 trenul va circula de 3 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri. Concomitent a fost reluată circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău