Un distribuitor de electrocasnice din România trece Prutul

21 Dec. 2021, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Dec. 2021, 13:46 // Actual //  bani.md

Compania ZASS România, care importă şi distribuie de 30 de ani pe piaţa locală produse electrocasnice, produse de încălzire, răcire sau ventilaţie sub marca germană ZASS dar şi alte branduri, estimează o cifră de afaceri de aproximativ 32 de milioane de lei la finalul anului în curs, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent şi are planuri de extindere pe piaţa din Moldova.

Estimările pentru anul acesta sunt undeva la 32 de milioane de lei. Poate mai mult, pentru că mai avem timp până se termină anul, dar ne aşteptăm la o creştere de aproximativ 10% faţă de anul trecut. Iar anul viitor ne dorim să ne extindem şi în Moldova.“, a spus în cadrul emisiunii ZF Ecosistemul Marketplace, Tiberius Toader, director general al ZASS România.

În 2020, când pandemia a mutat oamenii în mediul online iar segmentul de e-commerce a înregistrat o creştere exponenţială pe piaţa din România, compania a înregistrat afaceri de 29 milioane de lei, înregistrând o creştere de aproape 50% faţă de anul 2019, când avea o cifră de afaceri de peste 19,8 mil. lei. „Contextul acestei pandemii ne-a ajutat să creştem. Dar există o explicaţie pentru acest lucru, pentru că a fost o creştere normală având în vedere măsurile impuse şi trecerea la munca în sistem remote, şcoala online. În mod clar oamenii au avut nevoie de electrocasnice noi sau mai mari“, a mai spus Tiberius Toader, care a adăugat că cele mai căutate produse au fost dozatoarele de apă.

Realitatea Live

12 Apr. 2025, 11:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
12 Apr. 2025, 11:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov, avertizează că Republica Moldova se îndreaptă inevitabil spre reluarea achiziției de energie electrică de la centrala de la Cuciurgan, după ce alternativele promise de autorități nu s-au materializat. În cadrul unei emisiuni la Rlive, Parlicov a criticat lipsa de acțiune a guvernului în ceea ce privește implementarea soluțiilor tehnice deja aprobate.

„După ce Gazprom singur a renunțat la furnizarea de gaz în stânga Nistrului de la 1 ianuarie, care mai este sensul să înaintăm condiționalități care nu sunt respectate? Mă refer la repornirea industriei din stânga Nistrului. Vedem că a revenit perioada caldă, dar volumele de gaz livrate în stânga Nistrului sunt aceleași”, a declarat Parlicov.

Potrivit acestuia, în absența unor progrese concrete privind instalarea surselor alternative de generare electrică, Moldova nu are decât o singură opțiune viabilă pe termen scurt: revenirea la energia de la MGRES – centrala de la Cuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol.

„Următorul pas, în lipsa unei soluții, e clar: decizia CSE din 16 ianuarie prevedea instalarea unei turbine pe gaz și a unor motoare cu ardere internă, cu o capacitate totală de 100 MW. Nu s-a făcut absolut nimic. Soluția există, din punct de vedere tehnic este posibilă, iar din punct de vedere financiar putea fi rezolvată cu sprijinul UE. Și totuși, autoritățile nu au făcut nimic. Mesajul este clar: deși nu avem alte opțiuni, vom reveni la Cuciurgan”, a punctat fostul ministru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!