Un distribuitor de electrocasnice din România trece Prutul

21 Dec. 2021, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Dec. 2021, 13:46 // Actual //  bani.md

Compania ZASS România, care importă şi distribuie de 30 de ani pe piaţa locală produse electrocasnice, produse de încălzire, răcire sau ventilaţie sub marca germană ZASS dar şi alte branduri, estimează o cifră de afaceri de aproximativ 32 de milioane de lei la finalul anului în curs, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent şi are planuri de extindere pe piaţa din Moldova.

Estimările pentru anul acesta sunt undeva la 32 de milioane de lei. Poate mai mult, pentru că mai avem timp până se termină anul, dar ne aşteptăm la o creştere de aproximativ 10% faţă de anul trecut. Iar anul viitor ne dorim să ne extindem şi în Moldova.“, a spus în cadrul emisiunii ZF Ecosistemul Marketplace, Tiberius Toader, director general al ZASS România.

În 2020, când pandemia a mutat oamenii în mediul online iar segmentul de e-commerce a înregistrat o creştere exponenţială pe piaţa din România, compania a înregistrat afaceri de 29 milioane de lei, înregistrând o creştere de aproape 50% faţă de anul 2019, când avea o cifră de afaceri de peste 19,8 mil. lei. „Contextul acestei pandemii ne-a ajutat să creştem. Dar există o explicaţie pentru acest lucru, pentru că a fost o creştere normală având în vedere măsurile impuse şi trecerea la munca în sistem remote, şcoala online. În mod clar oamenii au avut nevoie de electrocasnice noi sau mai mari“, a mai spus Tiberius Toader, care a adăugat că cele mai căutate produse au fost dozatoarele de apă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală