LG se angajează să treacă 100% la energie regenerabilă până în anul 2050

25 Dec. 2021, 14:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
25 Dec. 2021, 14:58 // Bani și Afaceri //  MD Bani

LG depune în permanență eforturi pentru a contribui la eforturile globale pentru crearea unui mediu sustenabil. Compania și-a făcut public angajamentul de a trece complet la energia regenerabilă până în 2050.

Acum nu mai trebuie să alegi între a trăi înconjurat de tehnologii inteligente și sustenabil! LG Electronics aplică practici sustenabile în producția sa.

Pe data de 21 iulie 2021 compania a declarat că va trece complet la energia regenerabilă până în anul 2050. Acest anunț vine pe lângă angajamentul său anterior din cadrul inițiativei Zero Carbon 2030 de scăderea și neutralizarea emisiilor de carbon din procesul de producție cu 50% până în 2030.

Tranziția se va efectua consecutiv – de la regiune la regiune, începând cu America de Nord, unde toate birourile și fabricile de producție vor fi dotate cu surse regenerabile de energie pe tot parcursul anului. Unitățile de producție LG din afara Coreei intenționează să transforme 50% din necesarul de energie electrică în energie regenerabilă în următorii patru ani.

Atingerea acestui obiectiv la nivel global va necesita o strategie bine pusă la punct, care să includă instalarea de panouri solare de înaltă eficiență LG pe clădiri, utilizarea acordurilor de cumpărare a energiei, care permit companiilor să achiziționeze electricitate direct de la furnizori, utilizarea certificatelor de energie regenerabilă (REC) și participarea la programul Green Premium în Coreea, pentru cumpărarea energiei direct de la Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

În prezent, LG instalează module solare de 3,2 MW în India, pentru generarea energiei pentru a alimenta biroul administrativ LG. Proiectul va face parte din Mecanismul de dezvoltare curată (CDM), care va permite LG să obțină certificarea pentru reducerea emisiilor de carbon în conformitate cu Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).

După cum a declarat și Park Pyung-gu, vicepreședintele LG Electronics Safety & Environment Division: „În lumea modernă, soluțiile inovatoare pot fi folosite nu numai în laboratoare, ci și în fabrici și uzine. Producătorii de astăzi au o oportunitatea de a oferi următoarei generații o lume decentă, iar la LG, luăm această misiune foarte în serios.”

Pentru a crea un viitor mai bun pentru planeta noastră alege produse cu tehnologii de vârf, dar care respectă mediul înconjurător.

Produsele LG le puteți găsi la următorii parteneri:
Bomba     Maximum     Darwin     Ultra     Enter     Hi-tech Transnistria     Hi-tech Chișinău

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău