Țara în care deținătorii de criptomonede vor fi amendați. Tranzacțiile, totuși, continuă să crească

17 Mart. 2021, 08:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Mart. 2021, 08:30 // Actual //  MD Bani

India va propune o lege care criptomonede sunt interzise, astfel oricine va face tranzacții în țară sau va deține astfel de monede va fi amendat, a declarat pentru Reuters un înalt oficial guvernamental.

Noul proiect de lege va interzice deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de criptomonede, iar toate aceste acțiuni vor deveni fapte penale. Persoanele care tranzacționează sau dețin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters.

Proiectul de lege oferă deținătorilor de criptomonede până la șase luni pentru lichidare, după expirarea termenului vor fi stabilite penalități.

Liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deține o majoritate impresionabilă în Parlament. Ministerul Finanțelor nu a comentat informația.

Odată ce legea va fi adoptată, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală.

Printre țările care au interzis exploatarea și comerțul de criptomonede este și China, care a interzis exploatarea și comerțul, însă, țara nu aplică amenzi.

În ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor de criptomonede în China este încreștere, iar opt milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit estimărilor din industrie.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a lansat acuzații grave la adresa autorităților moldovenești, afirmând că directorii ANRE, împreună cu deputatul PAS Radu Marian, dar și cu sprijinul Gazprom și al propagandiștilor pro-ruși, apără cu îndârjire conducerea de la Moldovagaz. Acesta susține că acest comportament reprezintă o „trădare de patrie”, având în vedere contextul geopolitic tensionat și dependența energetică a Republicii Moldova de Rusia.

Tofilat a declarat că lista de „avocați” ai Moldovagaz nu este completă și că este esențial ca țara să își cunoască „eroii”, făcând apel la transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor energetice naționale. El a subliniat că susținerea instituțiilor și a celor care administrează gazele naturale din Republica Moldova, într-un context în care securitatea energetică este un subiect de mare importanță, ridică întrebări legate de interesele naționale și de viitorul țării.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis, sâmbăta trecută, o opinie critică asupra proiectului de lege care prevede instituirea unui mecanism de desemnare a conducerii temporare pentru întreprinderile energetice. Potrivit ANRE, legislația actuală oferă suficiente instrumente pentru asigurarea continuității activității Moldovagaz, inclusiv în procesul de achiziție a gazelor naturale.

De cealaltă parte, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a respins acuzațiile lui Tofilat, precizând că proiectul trebuia să fie gestionat inițial de Ministerul Energiei. „Pe oameni îi interesează ca resursele energetice să fie accesibile și din surse stabile, nu telenovelele politice,” a spus Marian, adăugând că va analiza proiectul doar după ce acesta ajunge la Parlament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală