VIDEO Top 10 al celor mai urâte maşini construite în ultimele decenii. Cum arată monstruozităţile

30 Dec. 2021, 15:51
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
30 Dec. 2021, 15:51 // Actual //  bani.md

Probabil ţi s-a întâmplat şi ţie să întorci capul involuntar după o maşină prea viu colorată sau una super luxoasă. Specialiştii de la carVertical au realizat, recent, un clasament al modelelor pe care ai prefera să nu le vezi niciodată.

Evident, gusturile nu se discută, însă anumite modele câștigă cu siguranță topul celor mai urâte mașini din toate timpurile.

Covini C6W

Covini C6W deschide topul celor mai urâte mașini. Monstruozitatea cu 6 roți avea un motor decent de 400 de cai-putere iar roțile aveau scopul de a păstra mai bine echilibrul și de a oferi o frânare mai bună.

Totuși, design-ul mașinii nu era deloc atrăgător, având în vedere și asemănarea izbitoare cu un model produs de fabricantul italian Ferrari.

Marcos Mantis

Marcos a fost un producător britanic specializat în mașini sportive. Mașinile lor erau, în general, urâte, dar modelul Mantis a atins apogeul.

Din fericire, a fost produs doar un model, în 1968, și a fost scos din producție destul de repede. Ultima apariție a mașinii a fost în 2008, la Festivalul Vitezei.

Fiat Multipla

Produsă între 1998 și 2010, Fiat Multipla s-a dorit a fi o mașină de familie. Din păcate, doar familia Flintstone s-ar fi simțit bine într-un astfel de automobil. Cu farurile distanțate și capota alungită, Multipla părea în trafic un extraterestru printre pământeni.

De asemenea, forma sa ciudată nu era deloc prietenoasă cu legile fizicii, în special cu aerodinamicitatea.

Hyundai Tiburon

Hyundai Tiburon a avut mai multe denumiri. În Europa era cunoscut drept Hyundai Coupé, în timp ce în SUA și pe alte piețe era numit Hyundai Tiburon. Tiburon înseamnă „rechin” în spaniolă – aveau dreptate creatorii, mașina chiar seamănă cu un rechin urât.

Primele modele fabricate în 1996 au fost declarate un eșec estetic, ulterior sud-coreenii investind mult mai mult în departamentul lor de creație și depășind acest moment greu din istoria companiei.

Nissan Cube

Creatorii Nissan Cube cu siguranță nu și-au bătut capul prea mult nici în privința aerodinamicii, nici în privința frumuseții. Nu este clar ce voia să exprime producătorul japonez prin acest model, dar știm că a reușit să comită o „crimă estetică”. Mașina a fost lansată în 1998 și este produsă și în ziua de azi.

Mașina lansată pe piața din Statele Unite în 2009 a fost multă vreme ținta ironiilor americanilor. Deși a fost lansată și în Europa în 2011, din pricina „succesului” înregistrat, Nissan Cube se mai vinde doar în Japonia. Cum arată? Ca un ardei umplut.

Reliant Robin

Produsă de compania Reliant Motor Company, Robin este o monstruozitate cu trei roți. Reliant Robin arată ca o încrucișare între o mașină, o barcă și o motocicletă. A fost produsă pentru prima dată în 1973 și urma să înlocuiască modelul Reliant Regal.

Austin Allegro

Construită de British Leyland, Austin Allegro nu atrăgea privirile prea mult când a fost produsă pentru prima oară în 1973. Cifrele recente arată că mai există 198 pe drum.

Tata Magic Iris

Tata Magic Iris are o singură problemă: este făcută atât de prost, încât dacă pui frână violent riști să cazi în nas. Totul este în față: motor, pasageri. Deci, dacă nu ai marfă, s-ar putea să dai cu nasul de parbriz.

Pontiac Aztek

Pontiac Aztek este o mașină vândută exclusiv în Statele Unite. Din fericire! Se voia în anii ’90 o mașină inovativă, destinată mersului în excursii cu cortul. Dar design-ul este unul destul de nereușit și controversat. După noi, e cea mai frumoasa mașină dintre cele mai urate.

Ssang Yong Rodius

Acest model poate fi încadrat cu ușurință în topul celor mai urâte mașini realizate în ultimul deceniu. De altfel, a și fost încadrat de către specialiștii britanicii în ale autovehiculelor în TOP 100 cele mai hidoase modele.

Modelul coreean s-a dorit a fi un monovolum – crossover luxos dar și accesibil ca preț de achiziție, însă ideile stilistice care au stat la baza lui au fost vehement criticate de pasionații din lumea auto.

Weber Sportscars

Modelului Weber Sportscars i-a fost dată porecla de Faster One, adică cea mai rapidă. Aceasta a fost încercarea Elveției de a detrona Veyron-ul de pe poziția de cea mai rapidă mașină care putea fi condusă legal pe străzi, în 2008. A câștigat la categoria de cel mai prost design, cu siguranță.

Tartan Prancer

Nu este vorba despre un model de mașină propriu-zis, ci despre un prototip asamblat pentru a fi utilizat în filmul „Vacation”. Producătorii peliculei au ales însă să o promoveze folosindu-se și de acest autoturism cel puțin neobișnuit.

Tartan Prancer ar fi originară din Albania, iar ca și clasă s-ar încadra în cea a MPV-urilor. Design-ul ei atipic a împrumutat elemente de la Toyota Previa și de la Land Rover Discovery.

Potrivit carVertical, acest clasament este unul foarte dinamic, existând mereu loc pentru adăugarea unor noi modele de vehicule, care mai de care mai puțin atrăgătoare.

 

 

 

 

 

Realitatea Live

07 Apr. 2025, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
07 Apr. 2025, 17:44 // Actual //  Ursu Victor

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene (BCE), vrea ca UE să renunțe la Visa, Mastercard și să creeze o platformă proprie pentru Europa, ceea ce ea numește: „Drumul spre independență”. Invitată în cadrul emisiunii “The Pat Kenny Show”, Lagarde a subliniat dependența Europei de infrastructura străină de plăți digitale. „Visa, MasterCard, PayPal și Alipay sunt toate controlate de companii americane sau chineze,” a remarcat ea, adăugând că „trebuie să ne asigurăm că există o ofertă europeană”.

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene (BCE), a lansat un apel pentru o revoluție a plăților, și a menționat necesitatea ca Europa să rupă dependența de giganții americani și chinezi, precum: Visa, Mastercard, PayPal și Alipay. Ea a subliniat că dezvoltarea unor soluții proprii ar reprezenta un pas important spre independența financiară a continentului, asigurându-i suveranitatea în acest domeniu esențial.

Christine Lagarde a subliniat că o piață de capital complet unificată ar putea deschide calea către o integrare fiscală mai profundă în Europa, având un impact semnificativ asupra economiei, cu o valoare adăugată potențială de până la 3.000 de miliarde de euro pe an, scriu editorii de la Business Today, citat de romaniatv.ro.

În timpul emisiunii “The Pat Kenny Show”, Christine Lagarde a subliniat fragilitatea Europei în fața dependenței de infrastructura străină de plăți digitale, evidențiind necesitatea unui sistem propriu care să asigure suveranitatea financiară a continentului.

„Visa, MasterCard, PayPal și Alipay sunt toate controlate de companii americane sau chineze”, a remarcat ea, argumentând: „Ar trebui să ne asigurăm că există o ofertă europeană”.

Ideea unei piețe unice de capital în toate statele membre ale Uniunii Europene capătă din nou importanță în contextul revitalizării Uniunii piețelor de capital (CMU), o inițiativă pe termen lung a UE. Obiectivul principal al CMU este de a crea o piață integrată de capital, care să faciliteze fluxul mai eficient de investiții și economii în cadrul blocului comunitar. Prin această inițiativă, se dorește oferirea unui acces mai bun al întreprinderilor la surse de finanțare și, totodată, furnizarea cetățenilor cu instrumente de economisire mai eficiente și accesibile.

Christine Lagarde a corelat progresele realizate în cadrul Uniunii piețelor de capital (CMU) cu o integrare economică mai profundă, subliniind că aceasta ar putea reduce presiunea asupra politicii monetare și ar crea fundamentul pentru o viitoare uniune fiscală. Deși estimările privind valoarea adăugată anuală de 3.000 de miliarde de euro provin dintr-o postare pe Reddit, care a fost citată pe larg, surse oficiale sugerează un impact mai moderat, dar încă semnificativ, pentru economia europeană.

Conform Serviciului de Cercetare al Parlamentului European (EPRS), o integrare economică mai profundă ar putea adăuga un PIB suplimentar de peste 2,8 trilioane de euro până în 2032, dintre care cel puțin 321 de miliarde de euro ar proveni din finalizarea Uniunii economice și monetare. Cu toate acestea, construirea unei alternative europene la giganții Visa și Mastercard se confruntă cu provocări semnificative, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din perspectiva reglementărilor și a cooperării între statele membre.

Totuși, dezvoltarea unei alternative europene la Visa și Mastercard se confruntă cu o serie de provocări semnificative. Printre acestea se numără:

– Comisioanele interbancare mai scăzute din Europa, care fac dificilă atingerea unui nivel de profitabilitate sustenabil.
– Necesitatea unor investiții inițiale considerabile pentru a construi o infrastructură capabilă să concureze cu cea a marilor jucători internaționali.
– Obstacolele legate de schimbarea comportamentului consumatorilor și comercianților, precum și de convingerea băncilor să susțină implementarea unui nou sistem.
– Complexitatea tehnică, în special în domeniul securității, protecției împotriva fraudelor și asigurării compatibilității transfrontaliere.
– Provocările legate de guvernanță și coordonare, întrucât statele membre și instituțiile europene trebuie să colaboreze pentru a alinia execuția și supravegherea sistemului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ