Rolls-Royce raportează cele mai bune vânzări din istoria sa. Modelele preferate de clienţi

10 Ian. 2022, 17:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Ian. 2022, 17:33 // Actual //  Lupu Eduard

Rolls-Royce a vândut cele mai multe maşini din istoria sa în 2021, sporind volumele cu 49% de la an la an şi raportând vânzări record pe majoritatea pieţelor.

Marca de lux a vândut anul trecut 5586 de maşini la nivel global, cu 1836 mai multe decât în 2020, când pandemia de coronavirus a avut un impact aproape universal asupra producătorilor de maşini şi cu 461 mai multe decât recordul anterior stabilit în 2019 înainte de pandemie.

Este cel mai mare volum înregistrat de firma Goodwood de când a fost fondată ca Rolls-Royce Limited în 1906, pe care îl atribuie „vânzărilor record din toate timpurile în majoritatea regiunilor” şi cererii mari pentru fiecare dintre cele cinci modele actuale ale sale, scrie mediafax.ro.

Rolls-Royce a spus că volumele de vânzări realizate în 2021 o fac „liderul incontestabil în segmentul de plus-250.000 euro”.

Firma raportează, de asemenea, vânzări constante ale Phantom-ului mai mare şi al lui Cullinan SUV-ul fratelui său şi are comenzi „începând” cu al treilea trimestru al anului 2022. Fabrica sa Goodwood funcţionează la capacitate maximă, pe un model în două schimburi, pentru a onora aceste comenzi. Perioadele actuale de livrare sunt estimate la aproximativ un an.

Datele provenite de la Autocar dezvăluie că Cullinan a fost cel mai popular model din Marea Britanie, cu 128 de unităţi vândute, în timp ce firma a vândut 88 Ghosts, 41 Wraiths, 33 Dawns şi 23 Phantoms pe piaţa sa de origine, pentru un total de 313 vânzări.

Vânzările de modele Rolls-Royce second-hand sub bannerul Provenance au atins, de asemenea, un nivel ridicat, în timp ce comenzile pentru comisioane la comandă în stilul Phantom Oribe şi Phantom Tempus „rămân la niveluri record”. Rolls-Royce a dezvăluit ciudatul Boat Tail de 20 de milioane de lire sterline în 2021 ca o declaraţie de intenţie pentru divizia sa dedicată Coachbuild, care se aşteaptă să producă un model nou extrem de exclusivist şi complet personalizat la fiecare doi ani.

Tot în 2021, Rolls-Royce a oferit primele detalii despre apariţia Spectre coupé, care va avea loc spre sfârşitul anului 2023. Testele de dezvoltare rutieră au început recent, dezvăluind designul final general al coupe-ului complet electric. Până la momentul dezvăluirii sale, Spectre va fi supus mai mult de 1,5 milioane de mile de testare, echivalentul a 400 de ani de utilizare, spune Rolls-Royce.

CEO-ul Torsten Müller-Ötvös a calificat cifrele de vânzări din 2021 „foarte încurajatoare în timp ce ne pregătim pentru lansarea istorică a Spectre”.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Mai 2024, 14:27 // Actual //  bani.md

„S-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului de banane, fiind scoase în evidență doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce?” Bloggerul moldovean Eugeniu Luchianiuc este de părerea că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar fi ascuns intenționat unele detalii importante în contextul scandalului bananelor cu pesticide depistate în câteva magazine din țară. Acesta a scris pe blogul său despre câteva lucruri stranii, în opinia sa.

„În primul rând, atunci când ANSA face aşa verificări, e obligată să ia trei probe: una o trimite la propriul laborator, a doua se duce la agentul economic, fiind pusă la dispoziţia şoferului camionului, iar a treia ar trebui să rămână la punctul de trecere a frontierei. În caz de ceva, firma trebuie să poată verifica dacă ANSA chiar are dreptate când spune că a depistat nu ştiu ce. Prima stranietate – ANSA nu a dat şoferului contraproba care i se cuvenea firmei. Eu personal am văzut imagini video (pe care, dacă va fi cazul, le voi publica) cum reprezentantul ANSA preia proba sa, dar în lipsa şoferului. Culmea este că reprezentantul ANSA, contrar tuturor prevederilor în vigoare, bagă proba ce se cuvine agentului economic în cutia de unde s-a prelevat proba, pe care o ambalează la loc. De ce a făcut asta? Cred că ar trebui să explice conducerea ANSA.

A doua stranietate – în presă mult s-a scris că agentul economic a semnat o declaraţie pe proprie răspundere că nu va pune în vânzare marfa până ce nu va obţine rezultatul analizei ANSA. Din câte am înţeles, astfel de declaraţii importatorii scriu aproape în fiecare zi la general şi de cele mai multe ori nu se fac nici un fel de controale. Deci, e o rutină. Acum, agentul economic de unde putea să ştie că marfa sa e verificată de ANSA, dacă ANSA, după prelevarea probelor, nu i-a comunicat acest lucru oficial şi nici contraproba nu i-a fost oferită şoferului. De unde avea să ştie că declaraţiile de rutină, de această dată e ceva pe bune?  E logic că a pus în vânzare marfa, care e uşor perisabilă şi putea să se piardă.

A treia stranietate – după ce ANSA a anunţat că a depistat bananele contaminate, agentul economic a cerut să i se spună unde e contraproba sa. Când aceasta a fost totuşi depistată în una din lăzi, unde a ascuns-o reprezentantul ANSA, ea a fost trimisă de urgenţă la expertiză la acelaşi laborator ANSA. Şi, surpriză – de data aceasta analiza a arătat că reziduul de pesticide clorpirifos în proba de banane analizată nu depăşeşte limita admisibilă. Deci, bananele care erau infectate, acum pot fi consumate bine mersi. Agentul economic a cerut şi a treia probă, care, conform legii, trebuia să fie la vamă – dar răspunsul ANSA a fost confuz. Să vedem dacă nu se vor întâmpla careva stranietăţi şi cu această a treia probă, la care agentul economic nu are acum acces”, scrie bloggerul.

În același timp, bloggerul Eugeniu Luchianiuc se întreabă următoarele:

„În locul importatorului, văzând aceste stranietăţi, eu aş cere o expertiză independentă, nu făcută de ANSA în condiţii numai de ei ştiute. Şi, încă o mare stranietate – deşi acest agent economic livrează marfă în toate reţelele comerciale din ţară, în prim plan au fost scoase doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce? Cum credeţi?

Sunt multe indicii că s-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului, care e cel mai mare din Moldova pe segmentul său. Şi de asemenea sunt indicii că s-a dorit anume scoaterea în prim plan a două branduri concrete. Oare de ce?”, adaugă acesta.

Recent, ANSA a solicitat retragerea din magazine a unui lot de banane din Ecuador, întrucât acestea ar conține pesticide. S-a aflat că ar fi fost puse pe rafturile de la magazinele Linella.

În replică, rețeaua Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, a precizat că nu ține de responsabilitatea sa să verifice limita de pesticide. Conform companiei, importatorul S.R.L „Fruct Expert-Plus”, care a furnizat banalele, este unul dintre cei mai mari din Republica Moldova și lucrează cu mai multe rețele, însă alte magazine nu au for menționate în comunicatul emis de ANSA.

„Scandalul bananelor cu pesticide”: ANSA vine cu un nou mesaj adresat agenților economici

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău