Kim Kardashian și alte celebrități, acționați în judecată într-un caz cu criptomonede. Ar fi înșelat investitorii

13 Ian. 2022, 10:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 10:35 // Au Bani //  MD Bani

Kim Kardashian se numără printre cele trei celebrități date în judecată de investitorii în criptomoneda EthereumMax. Printre inculpați se numără și boxerul Floyd Mayweather Jr, baschetbalistul Paul Pierce și creatorii monedei, scrie BBC.

Potrivit investitorilor care au acționat în judecată, celebritățile au colaborat cu EthereumMax pentru a „promova și vinde în mod înșelător” criptomoneda. EthereumMax a spus că a contestat acuzațiile și așteaptă cu nerăbdare să iasă la iveală adevărul.

În ciuda numelui său, EthereumMax nu are nicio legătură legală sau comercială cu criptomoneda Ethereum.

„Investiții pierdute”

Acțiunea colectivă susține că EthereumMax a operat o schemă de „pump and dump” – în care marketingul înșelător este folosit pentru a umfla prețul unui activ, apoi vândut investitorilor neștiuți cu profit.

Plângerea depusă la Tribunalul Districtual Central din California susține că „directivii companiei, colaborând cu mai mulți promotori celebri” au făcut „declarații false sau înșelătoare către investitori despre EthereumMax, prin reclame pe rețelele sociale și alte activități promoționale”.

„În termeni simpli, întregul model de afaceri al lui EthereumMax se bazează pe utilizarea constantă a activităților de marketing și promovare, deseori de la celebrități „de încredere”, pentru a păcăli potențialii investitori să aibă încredere în oportunitățile financiare”, susține dosarul instanței.

Meci de box

Se susține că fostul jucător al Asociației Naționale de Baschet (NBA), domnul Pierce, a promovat EthereumMax într-o postare „discutată pe scară largă” pe Twitter, în mai 2021, „lăudând capacitatea lui EthereumMax de a face bani pentru el”.

În același timp, EthereumMax a început să folosească meciul de box al fostului campion mondial, domnul Mayweather, cu YouTuber-ul Logan Paul pentru a promova criptomoneda.

Se spune că dl Mayweather a promovat și EthereumMax la o conferință de criptomonede. În cele din urmă, personalitatea reality-TV Kim Kardashian, susține plângerea, a publicat o postare pe Instagram, spunând: „Acesta nu este un sfat financiar, ci împărtășește ceea ce îmi spun prietenii despre tokenul EthereumMax”.

Șeful Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie, Charles Randell, a declarat ulterior că Kardashian „a cerut celor 250 de milioane de adepți săi să speculeze pe tokenuri cripto”, sugerând că poșta – marcată ca reclamă – ar fi putut fi „promovarea financiară cu single-ul”. cea mai mare audiență din istorie”.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 17:20
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 17:20 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

BNM continuă ieftinirea leului și a redus dobânda cheie la 3,60% anual față de 3,75%.

Consiliul de administrație al băncii centrale a redus și dobânzile pentru creditele și depozitele overnight, la 5,60% și 1,60%, comparativ cu 5,75% și 1,75%.

Totodată, BNM a diminuat și norma rezervelor obligatorii în lei moldovenești de la 33%, la 31% de la jumătatea lunii iunie și la 29% din 16 iulie.

Rezervele obligatorii în valută au fost reduse la 41%, față de 43%, iar din 16 iulie, la 39%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău