Vrei să știi cum se lucrează într-o instituție publică? Președinția invită studenții și absolvenții la stagiu

18 Ian. 2022, 15:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
18 Ian. 2022, 15:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Președinția Republicii Moldova lansează un program de stagii pentru viitorii profesioniști. Candidații pot depune dosarul pentru stagiu în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova. Termenul limită de înscriere la concurs este data de 31 ianuarie curent.

„Ești student sau ai absolvit recent facultatea? Ești activ, creativ și motivat să obții o nouă experiență? Vrei să știi cum se lucrează într-o instituție publică? Te invităm în echipa noastră, a Administrației Prezidențiale! Oferim, pentru tineri ambițioși, un program de stagiu cu durata de trei luni, în mai multe departamente ale instituției.”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Astfel, studenții și cei care au absolvit recent facultatea au posibilitatea să efectueze un stagiu cu durata de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 6 luni în echipa Administrației Prezidențiale.

Ce interesați pot realiza stagiul în unul din departamentele:
• Direcția juridică
• Direcția informare și comunicare cu mass-media
• Direcția politică internă
• Direcția relații externe și protocol
• Direcția petiții și audiență
• Direcția management al documentelor
• Secția e-administrare și securitate informațională
• Serviciul resurse umane
• Direcția generală administrare patrimoniu

Echipa de consilieri:

• Consilier în domeniul economic – Veaceslav Negruța
• Consilier în domeniul educației și cercetării – Valentina Chicu
• Consilier în domeniul culturii – Angela Brașoveanu Erizanu
• Consilier pentru relațiile cu diaspora – Elena Druță
• Consilier pentru comunicare publică – Sorina Ştefîrţă

Condițiile înaintate față de candidați:

• Student în ultimul an la licență, masterat sau doctorat, sau absolvent recent al unuia dintre aceste niveluri de studii;
• Student cu studiile în țară sau în străinătate;
• Motivație, creativitate și flexibilitate.

Dosarele candidaților trebuie să conțină  Curriculum vitae (CV), Scrisoare de motivare și Certificatul ce confirmă efectuarea studiilor în cadrul instituției de învățământ/copia diplomei de studii. Dosarul urmează a fi expediat la adresa de e-mail internship@prm.md.

Concursul va include proba de interviu. Această etapă va avea loc la sediul Președinției Republicii Moldova: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 154.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău