Ucenicii la Amazon. Câte locuri vor fi disponibile în 2022

02 Feb. 2022, 10:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Feb. 2022, 10:28 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Gigantul tehnologic Amazon a anunțat 1.500 de noi ucenicii în Marea Britanie. Gigantul dispune o gamă largă de domenii, inclusiv publicitate, vânzarea cu amănuntul, marketingul și un program axat pe guvernanța de mediu, socială și corporativă.

Amazon are peste 70.000 de angajați în Marea Britanie și a spus că schema va ajuta mai mulți oameni să obțină competențele solicitate pe piața muncii.

BT Group a anunțat recent planuri de a recruta peste 600 de ucenici și absolvenți pentru septembrie 2022. Cele 40 de scheme variază de la inginerie la sănătate și siguranță, și includ peste 200 de ucenicii la nivel de diplomă.

Cea mai recentă activitate de recrutare, pentru ambele companii, vine în momentul în care firmele din Marea Britanie și SUA raportează probleme tot mai mari în ocuparea unor roluri calificate.

De asemenea, Amazon a oferit anterior un bonus de conectare de 1.000 GBP (lire sterline)  pentru a ocupa unele roluri.

Programul de ucenicie al Amazon acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv publicarea, vânzarea cu amănuntul, marketingul și un program axat pe guvernanța de mediu, socială și corporativă.

Directorul de țară al companiei din Marea Britanie, John Boumphrey, a declarat că Amazon este „mândru” că a creat cele 1.500 de ucenicii care „ar ajuta și mai mulți oameni să obțină abilitățile care sunt solicitate pe piața muncii de astăzi”. El a adăugat: „Vrem să fim angajatorul care îi ajută pe oameni să-și ducă cariera la următorul nivel, indiferent dacă tocmai îți începi primul loc de muncă sau faci o schimbare în carieră, în fiecare comunitate pe care o deservim în Marea Britanie”.

Secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng, a declarat că anunțul este „o dovadă a forței economiei britanice, cu PIB-ul revenit la niveluri de dinainte de pandemie, numărul de angajați la niveluri record și șomajul în scădere”.

„Sursa talentului”

Stephen Isherwood, directorul executiv al Institutului Studenților Angajatori, a declarat că mișcarea „reflectă ceea ce auzim de la mulți angajatori, că rutele de formare a ucenicilor oferă o sursă din ce în ce mai importantă de talent”.

Cu toate acestea, Isherwood a spus că guvernul trebuie să facă „îmbunătățiri semnificative” către „carierele neregulate în școli, astfel încât studenții și părinții lor să fie mai conștienți de alternativele la universitate”, conform BBC.

Anul trecut, grupul de afaceri Chartered Institute of Personnel and Development a declarat că angajatorii din Marea Britanie au pierdut 2 miliarde de lire sterline în ultimii doi ani, din fonduri pentru taxa de ucenicie pe care nu le-au putut cheltui.

În septembrie anul trecut, Amazon a anunțat că intenționează să angajeze 55.000 de angajați la nivel global pentru joburi corporative și roluri în robotică, cercetare și inginerie.

Aproximativ 40.000 de locuri de muncă vor fi în SUA, cu 2.500 în Marea Britanie, iar restul, mai ales în India, Germania și Japonia.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău