(FOTO) Cinci destinații romantice din Europa. Oferă-i un cadou deosebit de Ziua Îndrăgostiților

08 Feb. 2022, 12:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Feb. 2022, 12:10 // Au Bani //  MD Bani

Luna februarie este pe de o parte, luna îndrăgostiților (Sfântul Valentin, Dragobetele), iar pe de altă parte, luna reducerilor la vacanțe. Prin urmare, puteți îmbina utilul cu plăcutul și vă puteți scoate persoana iubită într-o călătorie în Portugalia, Italia sau Bulgaria. Iată câteva dintre cele mai romantice destinații din Europa, potrivit WallStreet.ro.

Plovdiv- Bulgaria

Aproape de casă, Bulgaria are și ea locurile sale romantice, iar unul dintre acestea este Plovdiv. Plovdiv este un oraș sub dealuri, ca multe dintre locurile romantice de prin lume, potrivit EuropeanBestDestinations.com.

Aici vă puteți bucura de întâlniri romantice la cină, într-unul dintre restaurantele pe care orașul le pune la dispoziție, dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe deosebite, vizitați următoarele:

  • Cele trei dealuri: o plimbare pe străzile pitorești ale Rezervației istorice și arhitecturale antice Plovdiv, un fenomen cultural format în ultimii 8.000 de ani. O plimbare romantică pe lângă frumoasele case Revival din orașul vechi vă va duce în altă perioadă.
  • Puteți încheia plimbarea cu o băutură pe vârful unuia dintre cele trei dealuri.
  • Plovdiv oferă și Canalul său de canotaj, care nu este doar cea mai mare instalație sportivă de acest gen din Balcani, ci și un loc simbolic pentru cuplurile îndrăgostite. Aici găsiți Podul Canalului de Canotaj – podul cu lacăte, unde martorii pot admira răsărituri și apusuri.
  • Kapana este un alt loc de întâlnire potrivit. Cartierul istoric a cunoscut o adevărată revigorare în ultimii ani și a revenit la viață. Multe cupluri aleg să petreacă timp împreună în cafenelele confortabile, berăriile și barurile moderne sau doar să se plimbe pe străzile pietruite și să descopere împreună comorile cartierului artistic.

Veneția- Italia

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Veneția este una dintre cele mai romantice destinații din Europa.

De la Carnavalul de la Veneția până la Palio of Marciliana din Chioggia, de la Riviera înflorită care are loc în fiecare an de-a lungul malurilor râului Brenta, până la Festivalul Madonna dell’Angelo celebrat la Caorle, de la Festivalul Internațional de Sculptură în Nisip de la Jesolo până la Palio of Cavallino, Veneția vă va surprinde de fiecare dată.

Ljubljana- Slovenia

Capitala Sloveniei, Ljubljana este un alt loc romantic din Europa, chiar și numele acesteia făcând trimitere către sentimente (numele Capitalei se aseamănă cu cuvântul sloven „ljubljena”, adică „cel iubit”).

Orașul are un aspect istoric și emană energie. În plus, Ljubljana are și un vechi castel pe deal care se înalță deasupra orașului, dar și dragonii care stau ca simbol al Ljubljanei.

Paris- Franța

Din această listă, nu putea lipsi Parisul, o destinație pentru îndrăgostiții din toată lumea.

Plimbări romantice, restaurante minunate, seri în doi, momente de neuitat pentru totdeauna…

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage turiști din toată lumea pe tot parcursul anului.

Sintra- Portugalia

Sintra este o bijuterie așezată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în moștenirea sa istorică maiestuoasă, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra este și un pionier în spiritul romantic, datorită scriitorilor din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, care au celebrat subiectivitatea și emoția dramei.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală