Spotify cumpără încă două companii specializate în podcast. Ce soluții vor oferi companiei

21 Feb. 2022, 14:45
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
21 Feb. 2022, 14:45 // Slider //  MD Bani

Spotify, serviciul de muzică prin streaming, a anunțat că achiziționează două mari platforme de marketing și reclame pentru podcasturi, Chartable și Podsights.

După ce a investit deja sute de milioane pentru a-și dezvolta afacerea cu podcasturi, serviciul suedez de streaming vrea acum să integreze în platforma sa tehnologiile pe care Chartable și Podsights le dețin, potrivit unui anunț publicat de Spotify.

„Potrivit eMarketer, veniturile anuale din publicitatea audio (n.r. prin intemediul platformelor audio digitale) din SUA sunt gata să crească la aproape 8 miliarde de dolari – din acestea, 2,7 miliarde de dolari doar pentru publicitatea pentru podcast – până în 2025. Credem că următorul pas pentru deblocarea acestei creșteri este demonstrarea impactului publicității audio” a  spus Spotify în anunțul său, continuând că „de aceea, astăzi suntem încântați să anunțăm achiziția a două companii de tehnologii pentru podcast, Podsights și Chartable”.

Achiziția celor două companii este prima făcută de Spotify în 2022, în zona audio, însă valoarea tranzacțiilor nu este cunoscută, scrie startupcafe.ro.

Spotify va folosi tehnologia celor două companii pentru muzică, dar și pentru podcasturi și va monitoriza reclamele dintre melodii, atât în format video și imagini, cât și pe cele audio.

Practic, Podsights și Chartable oferă soluții pe care platformele de podcasturi și alți creatori le pot utiliza cu scopul de a-și cunoaște publicul. Astfel, Podsights este un serviciu de „măsurare” a reclamelor pentru podcast, care ajută agențiile de publicitate să-și îmbunătățească produsele. Chartable este o platformă de analiză care permite editorilor să cunoască și să dezvolte publicul podcastului cu ajutorul anumitor instrumente.

Spotify vrea ca prin soluțiile celor două companii să-și crească veniturile din reclame și să ofere creatorilor de conținut instrumente de analiză a audienței.

Spotify este condusă de Daniel Ek , în vârstă de 38 de ani, care are o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari, conform Forbes.com. În 2006, când avea 23 de ani, el a fondat compania Spotify alături de Martin Lorentzom, un om de afaceri suedez.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 12:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 12:53 // Actual //  Ursu Victor

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri o nouă ofensivă tarifară globală, în care a inclus 183 de state și teritorii – printre care și… Insula Heard și Insulele McDonald, situate la peste 1.700 km de Antarctica și populate exclusiv de pinguini, foci și păsări marine. Populație umană: zero. Exporturi către SUA: tot zero.

Măsura face parte dintr-o strategie autointitulată „protecționism reciproc”, prin care SUA impune tarife de până la 50% statelor și regiunilor cu care are un deficit comercial.

Insulele Heard și McDonald, teritorii izolate ce aparțin Australiei, au fost incluse pe listă fără să aibă vreo activitate economică internațională. Alături de ele, și Diego Garcia, un atol din Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, a fost vizat de un tarif „general” de 10% – deși acolo nu trăiesc civili, ci doar personal militar, în proporție covârșitoare american.

„Trump a reușit performanța să taxeze teritorii care nu exportă nimic și unde singurii rezidenți sunt foci, pinguini și soldați americani. Asta da reciprocitate!”, a comentat ironic un analist internațional pe platforma X.

În lista de ținte comerciale se regăsesc însă și parteneri economici majori:

China – tarif de 34%
Uniunea Europeană – 20%
Vietnam – 46%
Indonezia – 32%, în special pentru cafea
Marea Britanie, Mexic și Canada – 10%

Tarifele se aplică în mod uniform, fără a ține cont de relațiile economice strategice sau de efectele colaterale: Vietnamul, de exemplu, este locul unde multe companii americane, precum Nike, și-au relocat producția pentru a evita tarifele anti-China. Acum, aceste mutări devin inutile.

În cazul Indoneziei, consumatorii americani vor plăti mai mult pentru cafea, chiar dacă SUA nu exportă aproape deloc cafea în regiune. „Reciprocitatea” lui Trump riscă să lovească exact în consumatorul american, spun economiștii.

Paradoxal, țări precum Rusia, Iran, Cuba, Brunei, Somalia, Seychelles sau Tuvalu NU au fost vizate de noile măsuri. Rusia, de exemplu, a fost scutită, în ciuda unui volum comercial de 3,5 miliarde USD în 2024, în principal din comerțul cu îngrășăminte.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ