Spotify cumpără încă două companii specializate în podcast. Ce soluții vor oferi companiei

21 Feb. 2022, 14:45
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
21 Feb. 2022, 14:45 // Slider //  MD Bani

Spotify, serviciul de muzică prin streaming, a anunțat că achiziționează două mari platforme de marketing și reclame pentru podcasturi, Chartable și Podsights.

După ce a investit deja sute de milioane pentru a-și dezvolta afacerea cu podcasturi, serviciul suedez de streaming vrea acum să integreze în platforma sa tehnologiile pe care Chartable și Podsights le dețin, potrivit unui anunț publicat de Spotify.

„Potrivit eMarketer, veniturile anuale din publicitatea audio (n.r. prin intemediul platformelor audio digitale) din SUA sunt gata să crească la aproape 8 miliarde de dolari – din acestea, 2,7 miliarde de dolari doar pentru publicitatea pentru podcast – până în 2025. Credem că următorul pas pentru deblocarea acestei creșteri este demonstrarea impactului publicității audio” a  spus Spotify în anunțul său, continuând că „de aceea, astăzi suntem încântați să anunțăm achiziția a două companii de tehnologii pentru podcast, Podsights și Chartable”.

Achiziția celor două companii este prima făcută de Spotify în 2022, în zona audio, însă valoarea tranzacțiilor nu este cunoscută, scrie startupcafe.ro.

Spotify va folosi tehnologia celor două companii pentru muzică, dar și pentru podcasturi și va monitoriza reclamele dintre melodii, atât în format video și imagini, cât și pe cele audio.

Practic, Podsights și Chartable oferă soluții pe care platformele de podcasturi și alți creatori le pot utiliza cu scopul de a-și cunoaște publicul. Astfel, Podsights este un serviciu de „măsurare” a reclamelor pentru podcast, care ajută agențiile de publicitate să-și îmbunătățească produsele. Chartable este o platformă de analiză care permite editorilor să cunoască și să dezvolte publicul podcastului cu ajutorul anumitor instrumente.

Spotify vrea ca prin soluțiile celor două companii să-și crească veniturile din reclame și să ofere creatorilor de conținut instrumente de analiză a audienței.

Spotify este condusă de Daniel Ek , în vârstă de 38 de ani, care are o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari, conform Forbes.com. În 2006, când avea 23 de ani, el a fondat compania Spotify alături de Martin Lorentzom, un om de afaceri suedez.

Realitatea Live

19 Mai 2025, 12:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Mai 2025, 12:23 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova se confruntă cu o criză profundă a forței de muncă, atât din punct de vedere numeric, cât și calitativ, a declarat economistul Veaceslav Ioniță în cadrul emisiunii „7 Zile” de la postul Cinema 1.

Potrivit lui Ioniță, în prezent, în economia națională activează doar 854.000 de persoane, dintre care aproximativ 200.000 lucrează în sectorul bugetar, iar restul – puțin peste 600.000, în sectorul real. „Este o cifră dramatică, care nu s-a schimbat de peste 15 ani. Ne-am prăbușit din 1990 până în 2010, iar de atunci batem pasul pe loc”, a spus economistul.

Mai grav, afirmă el, este faptul că numărul moldovenilor care lucrează peste hotare este mai mare decât al celor activi în economia națională, ceea ce face din Moldova o situație aproape unică în lume pentru o țară cu o populație de peste 2 milioane de locuitori.

„În sectorul construcțiilor, spre exemplu, nu e atât problema că pleacă muncitori, ci că pleacă cei calificați și vin necalificați. Avem meserii unde îți trebuie ani de experiență ca să devii bun. Dacă pleacă cei care știu meserie și vin începători, e o catastrofă”, a explicat Ioniță.

El a subliniat că fluctuația personalului a devenit alarmantă, în special în sectoarele critice. „În Horeca, 60% din angajați se schimbă într-un an. Dacă la restaurant mai poți accepta o farfurie adusă stângaci, în construcții, în medicină sau în educație, această instabilitate devine periculoasă”.

Economistul a adus în discuție și un aspect sensibil: segregarea forței de muncă în funcție de calificare. Cei mai buni pleacă, cei slab pregătiți rămân. „Nu e citatul meu, dar un antreprenor din sud mi-a spus clar: în Moldova au rămas doar prudevoi musări. Adică cei mai slabi, mai vulnerabili”, a afirmat Ioniță.

Acesta leagă creșterea sărăciei absolute din Moldova exact de această migrație selectivă. „Nu că s-au înmulțit săracii, ci pentru că cei tineri și mai înstăriți au plecat, iar în țară au rămas doar cei vulnerabili. Așa e și cu piața muncii”.

În 2023, forța de muncă a scăzut cu 33.000 de persoane, dintre care 31.000 doar în agricultură, în timp ce sectorul bugetar a crescut ușor. „E o degradare continuă, iar ce e mai grav e că nu vine din interior o reechilibrare. Nu doar că pleacă, dar pleacă cei mai buni, iar cei care vin nu știu meserie”.

Ioniță spus că cea mai mare dramă a economiei moldovenești nu este doar lipsa oamenilor, ci pierderea calității acestora: „Avem din ce în ce mai puțini și din ce în ce mai slab pregătiți”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO