Un miliardar luptă cu McDonald’s. Cere companiei să nu mai cumpere carne de porc de la producătorii abuzivi

21 Feb. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Feb. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania miliardarului Carl Icahn cere ca McDonald’s să nu mai facă afaceri cu producătorii de carne de porc care folosesc lăzi de gestație pentru a îngrădi porcinele gestante.

Icahn, cunoscut pentru reputația sa de a zgudui companii l-a făcut o legendă pe Wall Street. Acum, el vrea să pună doi oameni în consiliul McDonald’s. El deține doar 200 de acțiuni McDonald’s.

Îndemnat de fiica sa vegetariană, Icahn a preluat cauza bunăstării animalelor după ce s-a implicat în Humane Society, potrivit The Wall Street Journal.

Organizația nonprofit a avut dificultăți în a face ca McDonald’s să înceteze să mai facă afaceri cu companii care folosesc cuști mici, metalice, care sunt atât de limitate în spațiu încât scroafele gestante nici măcar nu se pot întoarce, potrivit grupurilor pentru drepturile animalelor, care consideră practica inumană.

De mai bine de 50 de ani, crescătorii de porci folosesc lăzi de gestație pentru a îngrădi scroafele și scroafele gestante individuale, deoarece unele dintre animale devin agresive față de altele.

În acest context, McDonald’s spune că a fost un lider în îmbunătățirea standardelor de bunăstare a animalelor.

McDonald’s s-a angajat să nu mai comandă carne de porc de la furnizorii care pun porci gestante în lăzi încă din 2012. Firma a spus că a „condus industria” de atunci și că aproximativ o treime dintre furnizorii de carne de porc din SUA au trecut la sisteme de adăpostire în grup.

Ea a spus că se așteaptă să își aprovizioneze 85% până la 90% din carnea de porc de la acești furnizori până la sfârșitul anului. Toată carnea de porc pe care o cumpără va proveni de la acești furnizori până în 2024.

McDonald’s a declarat duminică într-o declarație că va continua să colaboreze cu industria pentru a îmbunătăți standardele, dar că unele dintre cerințele domnului Icahn sunt nerezonabile.

Lanțul a menționat, de asemenea, că domnul Icahn era proprietarul majoritar al Viskase, care produce și furnizează ambalaje pentru industria cărnii de porc și păsări de curte.

Acesta a adăugat că „nu a cerut public” lui Viskase să își asume angajamente similare. Domnul Icahn nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a BBC.

În calitate de fondator și acționar de control al Icahn Enterprises, domnul Icahn are o avere netă de 16,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Anterior, el a petrecut câteva luni sfătuind fostul președinte al SUA Donald Trump cu privire la reforma de reglementare, înainte de a demisiona pe fondul controverselor.

Cu toate acestea, este puțin probabil să reușească cu nominalizările, au spus observatorii.

McDonald’s a declarat că a obținut doar aproximativ 1% din producția de carne de porc din SUA și că nu deține nicio scroafe și nu produce sau ambalează carne de porc în țară.

Acesta a spus că consiliul de administrație va evalua candidații domnului Icahn „la fel ca orice alți candidați”.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău