Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT aniversează 5 ani de la fondare

23 Feb. 2022, 13:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Feb. 2022, 13:21 // Bani și Afaceri //  MD Bani

„Infodebit Credit Report” este astăzi unul dintre cele mai mari birouri a istoriilor de credit din Moldova, care oferă servicii de evaluare a bonității financiare atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, cu peste 2 milioane de credite incluse până în prezent în baza sa de date și peste 4 milioane de rapoarte de credit eliberate la solicitarea clienților.

Infodebit și-a început efectiv activitatea la 19 mai 2014, în calitate de primul Registru Negativ din Republica Moldova, iar pe data de 23 februarie 2017 a fost înregistrat Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”, care a preluat baza de date a Registrului, în condițiile Legii privind birourile istoriilor de credit.

Circa 100 de organizații de creditare nebancară de top colaborează în prezent cu Infodebit pentru evaluarea comportamentului de plată al clienților, la care se adaugă bănci comerciale, companii de telecomunicații, de utilități, precum și alți prestatori de servicii din țara noastră.

„Începând din 2017, Infodebit înregistrează și informații pozitive în baza sa de date. Chiar dacă rolul de bază al unui birou al istoriilor de credit este de a ajuta creditorii să reducă riscurile financiare asociate activității de creditare, prin păstrarea inclusiv a informațiilor pozitive despre clienții bun-platnici care își respectă termenele de plată și datele contractuale, Infodebit facilitează accesul la finanțare și este de un real ajutor pentru persoanele și afacerile care îngrijesc de reputația lor financiară”, a menționat Antonina Ceban-Bejenaru, Director general al Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”.

De-a lungul celor cinci ani de activitate, Infodebit și-a câștigat, pe bună dreptate, reputația de cel mai inovativ birou al istoriilor de credit din Moldova, fiind un „deschizător de drumuri” în segmentul său de activitate: primul birou care a obținut certificare ISO, primul și singurul birou care a implementat un sistem de tip „cashbackˮ pentru partenerii săi, primul birou care a adus în țara noastră Scorul FICO – cel mai apreciat și utilizat standard de evaluare a riscului de credit la nivel internațional.

„Avem în continuare planuri mari, cu realizări în termen scurt, care vor aduce plusvaloare pentru toți. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor oferite de Infodebit și apreciem faptul că, de la an la an, numărul partenerilor care aleg să aibă încredere în echipa noastră este în creștere”, a declarat Veaceslav Mîrza, Director pentru dezvoltare al Infodebit.

Echipa Infodebit este deschisă în continuare pentru inițierea de noi parteneriate cu toți cei care sunt în căutarea unor soluții eficiente pentru diminuarea și controlul riscurilor de credit, care au la bază o echipă de profesioniști și investiții continue în cunoștințe și tehnologie.

Biroul istoriilor de credit „Infodebit Credit Report”

www.infodebit.md / (022) 829 727

P.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău