Acesta este viitorul locuințelor. Clădirile net-zero imprimate 3D

02 Apr. 2021, 17:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2021, 17:01 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Primul cartier al caselor cu energie netă zero imprimate 3D este construit în California.

În Coachella Valley, sunt construite 15 case folosind imprimarea 3D, robotica și automatizarea, pentru a găzdui festivalul de muzică de renume mondial.

Procesul de înaltă tehnologie produce de 10 ori mai puține deșeuri decât metodele de construcție tradiționale, potrivit companiei de tehnologie a construcțiilor, menționează compania de construcții.

Se afirmă că toate nevoile de energie pentru aceste proprietăți vor fi asigurate de energia solară. Proprietarii vor avea, de asemenea, opțiunea de a instala baterii Tesla Powerwall alături de punctele de încărcare a vehiculelor electrice.

Clădirile au fost proiectate pentru a avea un impact minim asupra mediului, scrie EuroNews.

Se estimează că clădirile vor folosi aproximativ 40% din resursele lumii, iar construcția este o sursă majoră de deșeuri în majoritatea țărilor. Sectorul construcțiilor este sursa pentru 39% din emisiile de carbon, potrivit World Green Building Council.

Eficientizarea procesului de construire a locuințelor ar putea avea un impact mare asupra amprentei de mediu a industriei.

Folosind imprimarea 3D, procesul de creare a acestor clădiri va însemna deșeuri „aproape de zero” și poate preveni până la 2000 kg de emisii de CO2 pe locuință.

Tehnologia a fost folosită în trecut pentru a crea clădiri unice, adesea cu designuri arhitecturale unice. Anul trecut a început construcția primei clădiri de apartamente tipărite 3D din Germania. Ar fi cea mai mare locuință din Europa construită folosind această metodă de construcție.

Este pentru prima dată când tehnologia 3D este folosită pentru a construi un cartier întreg.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău