Primul cartier al caselor cu energie netă zero imprimate 3D este construit în California.
În Coachella Valley, sunt construite 15 case folosind imprimarea 3D, robotica și automatizarea, pentru a găzdui festivalul de muzică de renume mondial.
Procesul de înaltă tehnologie produce de 10 ori mai puține deșeuri decât metodele de construcție tradiționale, potrivit companiei de tehnologie a construcțiilor, menționează compania de construcții.
Se afirmă că toate nevoile de energie pentru aceste proprietăți vor fi asigurate de energia solară. Proprietarii vor avea, de asemenea, opțiunea de a instala baterii Tesla Powerwall alături de punctele de încărcare a vehiculelor electrice.
Clădirile au fost proiectate pentru a avea un impact minim asupra mediului, scrie EuroNews.
Se estimează că clădirile vor folosi aproximativ 40% din resursele lumii, iar construcția este o sursă majoră de deșeuri în majoritatea țărilor. Sectorul construcțiilor este sursa pentru 39% din emisiile de carbon, potrivit World Green Building Council.
Eficientizarea procesului de construire a locuințelor ar putea avea un impact mare asupra amprentei de mediu a industriei.
Folosind imprimarea 3D, procesul de creare a acestor clădiri va însemna deșeuri „aproape de zero” și poate preveni până la 2000 kg de emisii de CO2 pe locuință.
Tehnologia a fost folosită în trecut pentru a crea clădiri unice, adesea cu designuri arhitecturale unice. Anul trecut a început construcția primei clădiri de apartamente tipărite 3D din Germania. Ar fi cea mai mare locuință din Europa construită folosind această metodă de construcție.
Este pentru prima dată când tehnologia 3D este folosită pentru a construi un cartier întreg.