Se instituie regim special de muncă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ce înseamnă asta

02 Apr. 2021, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2021, 16:59 // Actual //  MD Bani

La data de 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a instituit regim special de muncă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform Dispoziției CSE nr.1 din 01 aprilie 2021.

Instituirea regimului special de muncă presupune că  toate entitățile publice și private vor fi nevoite să atragă la serviciu un număr de 30% din personal. Ceilalți angajați vor continua să muncească de la distanță. Excepție fac doar  entităților din domeniile de producție și de prestare a serviciilor.

În cazurile în care munca nu poate fi organizată la distanță, angajatorii vor organiza programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe.

Ședințele, întrunirile, reuniunile profesionale cu prezența fizică a persoanelor, se vor organiza și desfășura cu limitarea numărului de participanți reieșind din normativul 4 m2 per persoană din suprafața utilă a încăperii și vor dura nu mai mult de 60 min.

Agenția Servicii Publice va asigura procesul de prestare a serviciilor publice în baza programării prealabile cu respectarea strictă a măsurilor obligatorii de prevenire a infecției COVID–19.

Serviciile organelor cadastrale teritoriale, care necesită deplasare în teren vor fi prestate doar la strictă necesitate.

De asemenea, ceremoniile de celebrare a înregistrării solemne a nou-născutului, căsătoriile jubiliare,  celebrarea solemnă a căsătoriei, sunt interzise. În incinta stării civile se permite doar prezența mirilor.

(DOC) Lista restricțiilor impuse de Guvern pentru următoarele 60 de zile. Salveaz-o și consult-o ori de câte ori simți nevoia

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău