„Regina Naturii” se extinde pe piața locală și internațională cu investiții de 3,5 milioane de lei

02 Apr. 2021, 16:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2021, 16:53 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Regina Naturii, este un producător de miere din raionul Ialoveni, care datorită suportului oferit de USAID a reușit să diverficice produsele și ambalajul în același timp să îmbunătățească și calitatea. De asemenea, compania a reușit să treacă de la comercializarea mierii în butuoi de inox, la comercializarea în borcane.

În ultimii doi ani, compania Regina Naturii a lansat 10 noi tipuri produse de miere de calitatea superioară comercializată în 15 modele de ambalaje destinate consumatorilor individuali, dar și HoReCa.

Datorită suportului USAID APM, Regina Naturii a reușit să completeze și să sistematizeze secția de ambalare cu o linie de ambalare și etichetare, ce reduc numărul de persoane implicate în procesul de ambalare și etichetare de la opt angajați la doi și reduce timpul de lucru de trei ori. Totodată, pentru a face față provocărilor pandemiei COVID-19, USAID APM a ajutat Regina Naturii să dezvolte etichete cu o nouă imagine a produselor și să lanseze un magazin online de miere ambalată – www.reginanaturii.md.

Valoarea totală a investițiilor a fost de circa 3,5 milioane MDL, dintre care peste 1 milion MDL au fost oferiți de USAID.

De asemenea, datorită acestor investiții, mierea Regina Naturii și-a extins prezența în mai multe rețele de magazine din țară, în România și urmează să fie comercializată în mai multe state din UE.

”Până în prezent circa  97 la sută din mierea produsă de noi era exportată en-gros (în butoaie de inox de 300 kg la un preț mai mic, care ulterior era ambalată și comercializată  de către procesatori mari de miere din UE  Noi însă vrem să oferim mierea direct ambalată de noi, care poate fi identificată după gustul excepțional și cu o imagine memorabilă. Ne dorim ca să oferim și consumatorilor din Moldova produse calitative și diverse similar celor pe care le oferim consumatorilor europeni”, a spus Nicanor Negru, directorul companiei „Regina Naturii.”

Compania colaborează cu circa 1000 de apicultori din toată țară. Pentru a menține calitatea și inofensivitatea mierii, produsul este testat produs este testat atât în laboratoarele din Republica Moldova, cât și din Germania, doar după această etapă mierea este omogenizată și ambalată pentru comercializare.

În anul 2020, mai multe tipuri de miere Regina Naturii au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz pentru calitate și ambalaj în cadrul Expoziției Internaționale London Honey Awards.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO