Parlamentarii nu s-au prea grăbit să facă cumpărături la Târgul Pascal organizat în incinta instituției

14 Apr. 2022, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Apr. 2022, 13:15 // Actual //  MD Bani

Târgul pascal organizat astăzi, 14 aprilie la Parlament, în special pentru deputați, dar și pentru angajații Secretariatului Legislativului nu prea a motivat parlamentarii „să-și scuture buzunarele” iar organizatorii spun că vânzările sunt „mai slăbuțe” comparativ cu anul trecut.

Deși Parlamentul anunță că președintele Legislativului, Igor Grosu, și angajați instituției au vizitat târgul și au procurat mai multe lucrări cu tematică pascală, comercianții de la târg afirmă contrariul și se arată mâhniți că vânzările nu au satisfăcut încă așteptările.

„Mai mulți copii și tineri cu dizabilități, din familii social-vulnerabile sau aflați în situație de risc din țară și-au expus lucrările confecționate manual în cadrul Târgului de Paști. Președintele Parlamentului, deputați și angajați ai instituției au vizitat târgul și a procurat mai multe lucrări cu tematică pascală”, anunță Parlamentul.

De partea cealaltă, în cadrul „Orei de live” cu Traian Stoianov, de pe Rlive.md, comercianții și reprezentanții copiilor care au confecționat produsele pascale manual afirmă că s-ar fi așteptat la o mobilizare mai mare din partea deputaților pentru a procura lucruri executate manual de către copiii cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament.

Unele produse pornesc de la câteva zeci de lei, iar altele ajung chiar și la câteva mii de lei, prețuri accesibile pentru orice „buzunar”, afirmă comercianții din cadrul târgului pascal de la Parlament.

În debutul ședinței plenare, Igor Grosu, a îndemnat deputații și funcționarii să viziteze târgul cu vânzare.

„Sunt lucrări extraordinar de frumoase făcute de copii și tineri talentați cărora le mulțumim din suflet!”, a declarat șeful Legislativului în plenul Parlamentului.

Totodată, în contextul Anului Recunoștinței, în Parlament a fost inițiată, astăzi, o acțiune de binefacere în susținerea a doi veterani ai conflictului armat de la Nistru, care au nevoie de tratament costisitor. În acest context, în holul Parlamentului a fost instalată o boxă pentru colectarea donațiilor financiare.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 11:32 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță reluarea licitației pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), cu modificări menite să atragă un număr mai mare de companii internaționale de renume.

După ce în etapa anterioară a licitației a fost înregistrată o singură companie interesată, APP propune ajustarea condițiilor pentru a crește atracția pentru potențialii participanți. Astfel, se va recomanda includerea unor explicații suplimentare și mai detaliate ale criteriilor de participare, pentru a elimina orice interpretare ambiguă.

De asemenea, se va reduce numărul aeroporturilor în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7, și se va împărți licitația în două loturi distincte: unul pentru magazinele de tip Travel Retail și un altul pentru Food and Beverages.

Pentru a stimula interesul companiilor, se va propune și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru câștigătorul licitației. Această modificare necesită și ajustarea legislației existente, iar APP va propune Parlamentului includerea Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile de privatizare, garantând astfel că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor.

Termenul pentru inițierea licitației va fi stabilit după modificarea legislației privind bunurile nepasibile de privatizare, iar APP este hotărâtă să desfășoare procesul într-o manieră transparentă și echitabilă, asigurând interesul public și respectând standardele internaționale în materie de achiziții publice.

Anterior, au fost două licitații la care participase compania Lagardere, dar din lipsă de competitori licitațiile au fost anulate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău